Нови хит узурпатора у Приштини: Увели таксе јер их је Београд тровао храном…

Члан Алијансе за будућност Косова Беке Бериша оптужио је Београд да је прехрамбеним производима тровала Албанце на косовској територији. Како је рекао, то је, између осталог, један од разлога за увођење такси на српску робу.

четвртак, 24 јануара, 2019 / 13:45

Бериша је, како је јавила ТВ Кљан Косова, говорећи о захтјеву САД да Приштина укине мјеру о наметнутим таксама, казао да је заправо Србија прва која то треба да уради.

“Србија је на потезу” да покаже гдје се налазе нестала лица и да је одговорна за, како је рекао, “тровање Косовара храном”.

„Да бисмо укинули порез, прво морамо знати гдје су нестали људи, и ко нас је тровао храном“, казао је Бериша, који тврди да се „ради о неким намирницама које су за посљедицу имале сумњиве смрти“.

Тврди и да за те, како каже, „сумњиве смрти“ није било других узрока осим хране.

Изјавио је и да влада није и неће промијенити став о наметнутим таксама и додао да је ову мјеру Приштина донијела да би показала ауторитет, те да је то требало да ураде и претходне владе од завршетка сукоба на Косову.

„Али у протеклх 20 година није очито било ни знања ни способности да се таква одлука донесе. Зато ми морамо бити доносиоци одлука и да радимо свој посао“, рекао је Бериша из странке чији је лидер Рамуш Харадинај.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *