Нови Град; све већи број пензионера

НОВИ ГРАД- Најнижа пензија у Републици Српској износи 160, а просјечна 320 марака, што није довољно да покрије минимум животних трошкова, речено је на данашњој редовној годишњој скупштини Удружења пензионера у Новом Граду. Раде Ракуљ, предсједник Републичког удружења пензионера, као проблем је навео и даљи притисак на пензионисање, јер се и даље повећава број новопензионисаних, […]

среда, април 13, 2011 / 21:48

НОВИ ГРАД- Најнижа пензија у Републици Српској износи 160, а просјечна 320 марака, што није довољно да покрије минимум животних трошкова, речено је на данашњој редовној годишњој скупштини Удружења пензионера у Новом Граду.

Раде Ракуљ, предсједник Републичког удружења пензионера, као проблем је навео и даљи притисак на пензионисање, јер се и даље повећава број новопензионисаних, међу којима је знатан број оних који немају пуни стаж већ се пензионишу по другим основама.

Милош Бундало, предсједник Удружења пензионера у Новом Граду, рекао је да Удружење помаже у границама могућности најсиромашније пензионере, али да су средства недовољна, јер је у Новом Граду више од четири хиљаде пензионера, највише оних са минималном или пензијом тек нешто вишом од загарантоване.

Начелница општине Нови Град Сњежана Рајилић обећала је помоћ општине у наредном периоду кao што је била и досад, прецизирајући да се ради о пакетима намирница и субвеницији цијене хљеба за пензионере ове општине.
 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *