Нови Град: Средњошколац објавио књигу, припрема другу

Ученик првог разреда Гимназије "Петар Кочић" у Новом Граду, петнаестогодишњи Ђорђе Лукач, објавио је књигу "Доживљаји Мислава М" . Ђорђе је рођен 1999. године у Новом Саду, гдје је завршио два разреда основне школе, а остатак основног образовања у Двору, у Хрватској, гдје и живу са породицом. Он каже да није било лако написати књигу […]

понедељак, март 16, 2015 / 09:26

Ученик првог разреда Гимназије "Петар Кочић" у Новом Граду, петнаестогодишњи Ђорђе Лукач, објавио је књигу "Доживљаји Мислава М" .

Ђорђе је рођен 1999. године у Новом Саду, гдје је завршио два разреда основне школе, а остатак основног образовања у Двору, у Хрватској, гдје и живу са породицом.

Он каже да није било лако написати књигу у петом разреду основне школе. Међутим, већ је припремио и друго прозно дјело, овај пут у седмом разреду основне.

Занимљиво је да је главни лик прозе "Доживљаји Мислава М" – управо књига, а радња је смјештена у библиотеку.

"Прича је о књизи којој сам удахнуо живот, описао њене љубави, али и своје `породичне проблеме`", каже Ђорђе за Срну.

Уговор за штампање књиге потписао је раније, док је још био ученик петог разреда основне школе.

"Кад је стигао уговор, било ме страх да не `упаднем` у неке правне проблеме, уколико не испоштујем уговор. Мислио да ће све бити готово за мјесец дана и да сам једини на свијету који пише", прича Ђорђе.

Он каже да је увијек многи читао, али често књиге по свом избору, које нису биле предвиђене наставом, због чега је имао проблема, а у седмом разреду чак и јединицу из лектире.

"Библиотека је постала мој други дом и имао сам проблема у школи – чак сам ишао и код педагога на разговор", објашњава мали писац.

Његова друга књига, која је у припреми, бави се породичним проблемима на духовит начин.

Ђорђе признаје да је "мало зависан о игрицама и друштвеним мрежама", али су му и даље књига и читање најдражи.

Промоција књиге "Доживљаји Мислава М" одржана је у Двору, а жеља му је да сљедећа промоција буде одржана у Новом Граду.Оставите одговор