Нови Град: Производиће се прекидачи

НОВИ ГРАД – Начелник општине Нови Град Сњежана Рајилић и власник новоградске фирме "Грађевинарство Лазић" Зоран Лазић данас су у Новом Граду свечано отворили погон за производњу прекидача, прикључница и аутоматских осигурача. Лазић је изјавио да је ријеч о пројекту сарадње између "Металке Мајур" из Јагодине и његовог предузећа, који се реализује захваљујући специјалним везама […]

четвртак, 30 септембра, 2010 / 16:16

НОВИ ГРАД – Начелник општине Нови Град Сњежана Рајилић и власник новоградске фирме "Грађевинарство Лазић" Зоран Лазић данас су у Новом Граду свечано отворили погон за производњу прекидача, прикључница и аутоматских осигурача.

Лазић је изјавио да је ријеч о пројекту сарадње између "Металке Мајур" из Јагодине и његовог предузећа, који се реализује захваљујући специјалним везама Србије и Републике Српске.

"У првој фази запослили смо 74 радника, а у октобру планирамо запошљавање још 22 радника", рекао је Лазић и додао да је ова јагодинска фирма већ успоставила сарадњу и с предузећима у Бањалуци, Котор Вароши и Српцу, тако да ће до 2012. године запослити 500 радника у Српској.

Начелник општине Нови Град Сњежана Рајилић нагласила је да је општина изашла у сусрет "Металци Мајур" из Јагодине, којој ће у индустријској зони у Пољавницама по приступачној цијени уступити земљиште за изградњу погона, у којем би идуће године било запослено још 100 радника.Оставите одговор