Нови двоструки прелет у НСРС, опет у Социјалисте

Некако смо побројали колико је посланика промијенило странке током овог сазива НСРС, али нам муку задаје број прелијетања, будући да постоје и вишестуки прелетачи.

четвртак, септембар 9, 2021 / 18:22

Народни посланик Милан Тубин, који је недавно из СДС прешао у СПС, напустио је и ту странку и у наредном периоду у бити у Клубу посланика Социјалистичке партије.

Прије мјеец дана у клуб СП се вратила Андреа Дорић, такође из СПС, па је очито да је у току жестока борба бивших "другова", у којој је Ђокићу стало да што више ослаби странку која је настала из редова СП.

Тубин је поручио да је направио грешку преласком у СПС, будући да се, по његовој оцјени, они приближавају СДС из ког је иступио. Са друге стране, Ђокић је изјавио да је Тубина "скаутирао" још у СДС гдје "је скренуо пажњу на себе као врло принципијелан у политичким ставовима и разматрањима важних питања", и због чега му је "предложио да свој рад даље настави у СП".

Славко Глигорић је крајем марта напустио ДНС али није званично прешао у другу странку, чиме је постао 21. прелетач у овом сазиву НСРС. Тубин је уз Дорићеву и Ристића тројац који је направио двоструки прелет, док је Будимир Балабан успио направити прелет ван скупштине, јер је мијењао странке прије него што је стицајем околности ушао у НСРС са компензационог мандата.Оставите одговор