Нови дизајн за 10, 20, 50 и 100 КМ

САРАЈЕВО – Предсједништво БиХ данас је одобрило предложене измјене дизајна новчаница конвертибилне марке апоена 10 КМ, 20 КМ, 50 КМ и 100 КМ. Предсједништво БиХ је одлучило да на наредној сједници размотри питање безбједности зграде Предсједништва, у чијој је подрумској просторији прошле седмице пронађена одређена количина муниције и војне опреме заостале из рата. На сљедећој […]

понедељак, јануар 17, 2011 / 16:53

САРАЈЕВО – Предсједништво БиХ данас је одобрило предложене измјене дизајна новчаница конвертибилне марке апоена 10 КМ, 20 КМ, 50 КМ и 100 КМ.

Предсједништво БиХ је одлучило да на наредној сједници размотри питање безбједности зграде Предсједништва, у чијој је подрумској просторији прошле седмице пронађена одређена количина муниције и војне опреме заостале из рата.

На сљедећој сједници ће бити размотрено и функционисање Секретаријата Предсједништва и Пословник о раду, саопштено је из Предсједништва БиХ.

На сједници је прихваћен позив за учествовање на Самиту Афричке уније који ће бити одржан у Етиопији, од 25. до 31. јануара, гдје ће БиХ заступати амбасадор БиХ у Египту.

Донесена је одлука да предсједавајући Предсједништва Небојша Радмановић учествује на церемонији посвећеној отварању Меморијалног центра холокауста Јевреја из Македоније, која ће бити одржана у Скопљу од 9. до 10. марта.

На сједници је разматрано писмо предсједника Европског суда за људска права у вези с именовањем судије за Уставни суд БиХ.

У саопштењу се наводи да је донесена одлука о прихватању споразума и одређивање потписника за Нота споразум између БиХ и Холандије о плаћеном раду издржаваних чланова породица дипломатског, конзуларног, административног, техничког и сервисног особља у овој земљи.

Предсједништво БиХ је усвојило информацију о обуци припадника Оружаних снага БиХ у Њемачкој, те примило к знању информацију о могућем заједничком учешћу припадника Оружаних снага земаља чланица Јадранске повеље (А-5) у мисији Снаге међународне безбједносне помоћи ИСАФ у Афганистану.

Предсједништво БиХ је примило к знању информацију Министарства одбране БиХ о номинацији кандидата за партнерске штабне позиције.

На сједници је донесена одлука о прихватању споразума и одређивање потписника за Меморандум о разумијевању у вези са сарадњом у борби против корупције кроз противкорупцијску иницијативу југоисточне Европе, и Споразум о заштити од природних и цивилизацијских катастрофа између Савјета министара и Владе Словеније.

Предсједништво је донијело одлуку о прихватању споразума и одређивање потписника за споразум између Савјета министара БиХ и Владе Хрватске о сарадњи у области туризма, Меморандума о разумијевању и сарадњи у области туризма између Савјета министара БиХ и Владе Египта, као и Споразума БиХ и Марока о узајамном унапређењу и заштити инвестиција.Оставите одговор