Нови директор запослио 70 радника и гурнуо "Поште РС" у милионски минус

Пословна 2020. година веома је лоше почела за "Поште РС" јер су у првом кварталу ове године пословали са губитком од готово милион и по марака, извјештава портал Капитал.

петак, 1 маја, 2020 / 20:18

Иако је ово предузеће повећало своје приходе у односу на исти период 2019. године за преко 700.000 марака, дошло је до наглог повећања расхода и то за 1,4 милиона марка у односу на упоредни период.

А ти расходи највише се односе на трошкове зарада и накнада према радницима који су виши за 800.000 марака него у истом периоду 2019. године.

Обавезе по том основу су прије свега расле јер је у ово предузеће дошло преко 70 нових радника у односу на први квартал прошле године.

Поред овог повећања, расли су и трошкови производних услуга са 1,9 на 2,6 милиона КМ па се јасно може закључити шта је највише утицало на лош старт у 2020. години.

Подсјећамо, у јулу прошле године, након 13 година на функцији директора, Јасминка Кривокућа (СНСД) је своју фотељу уступила Миладину Радовићу, кадру Уједињене Српске из Братунца.

Нешто касније, у августу исте године он је оптужио Кривокућу да је лажирала податке из финансијских извјештаја те да је умјесто добити од око 800.000 марка колико је пријавила, предузеће оставила у минусу од око 130.000 марака.1 КОМЕНТАР

 1. Интересантно, Среберенка и Јасминка, двије секе на веома одговорним мјестима???

  За Сребренку Голић, по тврђењу БИВШЕ ВЛАДЕ, најбољег министра у тој влади наредни дани и мјесеци ће бити веома, веома неугодни.

  Зато и овим путем Додику и Вишковићу препоручујем да размисле о њеном „добровољном“ одласку прије него Ниџо и ЗЕЛЕНИ СРПСКЕ покрену лавину после КОРОНЕ.

  Њој поручујем, једном ти је упалило уцјеном па си постала министар, добро си за вријеме деветогодишњег министровања оштетила Републику Српску, како финансијски, тако и због катастрофалног стања из свих области за које си надлежна као министар. Запамти Сребренка, БУНА ЈЕ КРЕНУЛА, ПРЕСЈЕШЋЕ ТИ ЕКОЛОШКЕ ДОЗВОЛЕ ЗА МИНИХИДРОЦЕТРАЛЕ) зато ти је боље да сама одеш, јер остати нећеш таман кад би морала због тога влада пасти, али о томе нека мисле Вишковић и Додик.

  Што се тиче Пошта Српске, то је стратешко- народно предузеће, покушали су га политичари у спрези са монструозним ЗЕЛЕНАШИМА ИЗ БАНАКА уништити,свести их на пуку испоруку писама, али Божија промисао је побиједила, наиме, народ не воли банкаре, народ воли пошту и поштаре, тако да им овај УЗП-удружени злочиначки подухват није успио.

  Као човјек који се добро разумије у привреду, морам да кажем како су поште супер солвенто предузеће биле чак у рату, после рата, да не говорим како им се увелико повећава обим послова задњих година,зато не могу да схватим како за 13 година владавине госпође Јасминке осташе дугови, умјесто да данас немају дуга, него да још и сачуваше бар 10 милиона КМ на рачуну у резервном фонду предузећа, све за не дај Боже?

  Одговорно тврдим да сам их ја са својим тимом водио у ових Јасминкиних 13 година, да данас не би имали дуга, напротив, због домаћинског и иновативног пословања, те промишљања за не дај Боже, Поште Српске би данас имале резервни фонд од најмање 50 милиона КМ, поштански радници у раду са странкама би били господски обучени и опремљени са најбољом техником, возилима и осталим средствима потребним за рад.

  Ново руководство, за њега немам шта да кажем, видјећемо, нисам задовољан што је директора поставила УС, на челу са „ујединитељом“ Стевандићем.

  Што се тиче запошљавања радника у поштама, чињеница је да им треба шалтерских радника за испоставе по општинама, вјероватно им треба и поштара, али им сигурно не треба ниједан „ухљеб“ у управама, осим ако не ангажују и добро плате стручњаке, све да им „отворе видике“ и побољшају рад за наредне године и деценије.

  Још нешто хоћу да кажем, после медицинских радника, од свих служби из јавног сектора, најистуренији у раду са странкама су поштански радници, тиме и најугроженији, (наравно, то се односи на раднике поште по општинама и поштаре, не раднике у управама), зато су они сигурно заслужили да добију стимулацију од 1.000 КМ, умјесто што се кроз инструкције „стевандићевих ујединитеља“ покушало утицати на раднике да им се одбија 10% од плате у фонд солидарности.

Оставите одговор