Нове свете латиничне ријечи за МУП РС: Ивофајндер и Сканби

Стручна обука из балистике за припаднике МУП РС измамила је још једно саопштење у којем термини на енглеском језику и само име стране компаније мора условити њено аутоматско писање на језику из ког долази.

среда, 9 јуна, 2021 / 15:52

Саопштење без измјена гласи:

Припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске учествују у Бањалуци на тродневној обуци за кориштење балистичког система за аутоматску идентификацију чаура и зрна – EVOFINDER, која се одржава у организацији Амбасаде Републике Француске у БиХ, а у сарадњи и уз подршку компаније SCANBI и Амбасаде Републике Француске у Републици Србији.

Евофиндер је уређај за скенирање дигиталних фотографија метка и чаура у 2Д и 3Д формату, који потом врши испитивање, упоређивање и корелационо претраживање у постојећим базама података, а сам обезбеђује висококвалитетно снимање метака, укључујући и оне јако деформисане.

Обука је резултат сарадње МУП-а Српске и Амбасаде Француске у БиХ посебно у области борбе против тероризма и организованог криминалитета, са посебним акцентом на трговину илегалним оружјем и форензику.

НАЧЕЛНИК

Мирна Миљановић