Новаковић-Бурсаћ: Тужилаштво БиХ ради политички задатак: Формирају предмет због обиљежавања Дана руских добровољаца, а ни један за злочине муџахедина

Формирање предмета у Тужилаштву БиХ у вези са обиљежавањем Дана руских добровољаца у Републици Српској, представља наставак давно започетог посла на искривљивању истине о протеклом рату који им је задат приликом неуставног формирања, рекла је Срни шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сњежана Новаковић Бурсаћ.

понедељак, 12 априла, 2021 / 17:01

Бурсаћева је истакла да се ништа друго и није могло очекивати од такозваног правосуђа, од неуставне и нелегалне институције на нивоу БиХ, осим да дјелује у правцу у којем му је била и јесте основна улога.

– Да те институције имају намјеру да се заиста баве успостављањем правде – одавно би стварну квалификацију добили брутални злочини које су починили муџахедини или би био формиран барем један предмет у случајевима лажних свједока. Овако, долазимо до апсурда да је манифестација у "значајнијем" реду приоритета од злочина што, такође, осликава апсурд и стварни смисао њиховог такозваног рада и учинка – истакла је Бурсаћева.

У Вишеграду је данас обиљежен Дан руских добровољаца, који је уврштен у календар значајних историјских догађаја Републике Српске у знак сјећања на руске борце страдале у одбрамбено-отаџбинском рату.

Дан руских добровољаца обиљежава се 12. априла, на дан када су 1993. године код Вишеграда погинула три руска добровољца – Константин Богословски, Владимир Сафонов и Дмитриј Попов, а више њих је рањено.

Због најаве обиљежавања овог дана, Тужилаштво БиХ је саопштило да је формирало предмет.