Новаковић-Бурсаћ: Срби морају бити свјесни да су у Ефбиху мета болесних идеја

Бурсаћева је навела да учестали напади на припаднике српског народа у ФБиХ, који се често дешавају и на спортским догађајима, представљају плодове мржње која је посијана и узгајана како би нанијела штету цијелом српском народу.

четвртак, 25 маја, 2023 / 13:14

Делегат српског народа у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Сњежана Новаковић Бурсаћ изјавила је Срни, поводом напада хулигана на спортисте из Бијељине у Мостару, да Срби као народ морају бити свјесни да су мета болесних идеја и пројекција које имају за циљ њихово уклањање са ових простора.

"Видљиво је то и у односу према гробљима, ћириличким натписима, аутомобилима са регистарским таблицама из Србије и свему ономе што свједочи да су Срби, као аутохтон народ, и на том дијелу БиХ још присутни јер нису успјеле намјере неких који су пројектовали и вршили истребљења Срба током 20. вијека", нагласила је Бурсаћева.

Она је рекла да је могуће да им неуспјех у том, како је навела, монструозном послу утиче на развој фрустрација које су база за напад на све што је српско, па тако и на људе који носе мајице са ћириличним натписима.

Бурсаћева је нагласила да је Република Српска сигурно мјесто за све госте, укључујући спортисте, те да се на томе мора континуирано радити.

Двадесетак млађих мушкараца одјевених у црне дуксеве са капуљачама преко главе физички су напали чланове бијељинског Клуба малог фудбала "Радник МД шоп" и употријебили сузавац током утакмице у Мостару, рекао је Срни портпарол МУП-а Херцеговачко-неретванског кантона Људевит Марић.

Марић је навео да се напад догодио синоћ када је група младића упала у дворану Универзитетско-спортског центра "Митхад Хујдур Хујка" гдје се одигравала утакмица између бијељинског и клуба "Мостар Стари Град".

Двојица представника бијељинског Клуба малог фудбала "Радник МД шоп" повријеђена су у нападу групе хулигана на утакмици у Мостару, док су остали успјели да прођу без озбиљнијих повреда, саопштено је из Управе овог клуба.