Новак прошао у четвртфинале

Новак Ђоковић је у четвртфиналу Олимпијских игара. Имао је много проблема српски тенисер против искусног Аустралијанца Лејтона Хјуита, изгубио је први сет, имао критичне тренутке у другом, али је успио да начини потпуни преокрет и да продужи наду да ће освојити медаљу у Лондону – 4:6, 7:5, 6:1. Организатори су одлучили да меч почне са […]

среда, 1 августа, 2012 / 17:57

Новак Ђоковић је у четвртфиналу Олимпијских игара. Имао је много проблема српски тенисер против искусног Аустралијанца Лејтона Хјуита, изгубио је први сет, имао критичне тренутке у другом, али је успио да начини потпуни преокрет и да продужи наду да ће освојити медаљу у Лондону – 4:6, 7:5, 6:1.

Организатори су одлучили да меч почне са малим закашњењем под отвореним кровом и погријешили су. Одигран је само један гем, а киша у Лондону је поново почела да пада. Прекид је очигледно више одговарао далеко искуснијем Аустралијанцу, који је послије паузе заиграо далеко сигурније за разлику од Новака.

Кључни моменат првог сета десио се у девевтом гему, кад је Хјуит дошао до прве брејк лопте и одмах је искористио. У размјени удараца Новак је први погријешио, ривал је повео са 5:4. У наредном гему Аустралијанац је био више него убједљив и успјешно је привео први сет крају – 6:4.

Чинило се ипак да је Новак нашао рецепт за Хјуита. Успио је Ђоковић напокон, у осмом гему другог сета да дође до брејка шансе и одмах да је искористи – 5:3. Убрзо потом имао је прилику на свој сервис, али не и довољно концентрације да одмах дође до изједначења.

Аустралијанац је био сјајан, вратио је брејк и продужио наду – 5:4. И не само то, у наредном гему на свој сервис Хјуит је изједначио, па је огроман притисак био на Ђоковићу! Ипак, доказао је тада Србин да је велики играч. Најприје је клагано добио наредни гем, а потом и стигао до двије сет лопте за изједначење. Искористио је другу – 7:5.

У трећем сету, на срећу, није било толико узбуђења. Новак је појачао ритам, а Аустралијанац је напокон почео да гријеши. Резултат тога су два одузета сервиса Хјуиту и лагано вођство од 5:1. Ништа Ђоковић није препуштао случају, па је лако привео меч крају за пласман у четвртфинале. Тамо га очекује бољи из дуела Жо-Вилфред Цонга (Француска) и Фелисијано Лопез (Шпанија).