Новак лагано побјеђује у првом колу

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић успијешно је стартовао на грен-слем турниру у Вимблдону савладавши данас у првом колу Француза Жеремија Шардија са 3:0 у сетовима – 6:4, 6:1, 6:1. Шарди је на старту меча био сигуран при свом сервису, док је Ђоковић одмах, без изгубљеног поена, узвратио. Обојица су наставили са добром игром, није било […]

уторак, 21 јуна, 2011 / 18:53

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић успијешно је стартовао на грен-слем турниру у Вимблдону савладавши данас у првом колу Француза Жеремија Шардија са 3:0 у сетовима – 6:4, 6:1, 6:1.

Шарди је на старту меча био сигуран при свом сервису, док је Ђоковић одмах, без изгубљеног поена, узвратио. Обојица су наставили са добром игром, није било прилика за брејк ни на једној страни у наредним гемовима. Ђоковић је у петом гему имао једну шансу да одузме Французу сервис, али се Шарди вратио у игру за 3:2. Ни наредну српски тенисер није искористио, али јесте ону коју је имао у деветом гему за предност од 5:4 и одсервирао за освајање првог сета.

На почетку другог сета, Ђоковић је имао двије прилике за брејк и искористио је другу и врло брзо повео са 1:0, а потом и удостручио своју предност. Од тада, српски тенисер је почео много лакше и боље да контролише меч па је одмах стигао и до нове прилике за брејк, коју је исто искористио. У четвртом гему Шарди је дошао до прве прилике да одузме Ђоковићу сервис, али се наш тенисер вратио и освојио седми узастопни гем. Француски тенисер је у наредном гему прекинуо серију Ђоковића, који је са освојена два гема заредом дошао до вођства од 2:0 у сетовима.

Ђоковић је и на почетку трећег сета направио серију од 3:0, коју је Француз прекинуо у петом гему, али је српски тенисер, као и у другом сету са још два освојена гема привео меч крају за тријумф и пласман у друго коло.

Други рекет свијета у наредном колу игра са побједником дуела између Јужноафриканца Кевина Андерсона и Украјинца Иље Марченка.Оставите одговор