НОВА тражи референдум о уласку ЦГ у НАТО

Лидер Нове српске демократије /НОВА/ Андрија Мандић изјавио је да су црногорски грађани у огромном проценту против уласка државе у агресивни војни савез – НАТО, те да је због будућности земље неопходан референдум, чији би резултати били одраз слободне воље грађана. "Одлука која би била донесена у Скупштини носи много ризика, који Црну Гору могу […]

петак, 11 децембра, 2015 / 10:43

Лидер Нове српске демократије /НОВА/ Андрија Мандић изјавио је да су црногорски грађани у огромном проценту против уласка државе у агресивни војни савез – НАТО, те да је због будућности земље неопходан референдум, чији би резултати били одраз слободне воље грађана.

"Одлука која би била донесена у Скупштини носи много ризика, који Црну Гору могу довести на ивицу сукоба", оцијенио је Мандић.

Уочи сутрашњег протеста против чланства у НАТО, који ће бити одржан у Подгорици, Мандић је за подгорички "Дан" рекао да ће са скупа бити послата снажна порука међународној заједници и власти, која "има план да уз помоћ западних савезника брзо и на превару упакује Црну Гору у НАТО".

Према његовим ријечима, скупу ће присуствовати људи који су из разних разлога против чланства у НАТО, јер народ не заборавља бруталну агресију на СРЈ, бомбардовање Републике Српске, комадање Србије и непријатељски став НАТО-а према Русији.

"Наша будућност, у случају да нас угурају у НАТО, подразумијева да наши официри и војници заједно са колегама из Албаније и Турске буду тренирани и спремни да непријатељски насрну на Србију и Русију. Позивница апсолутно не значи и учлањење у НАТО, иако су то тако покушали да представе промотери овог војног савеза", рекао је Мандић и позвао грађане да дођу на сутрашњи протест.