Нова Романија: Италијани покрећу производњу 16. марта

Помоћник министра индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Милорад Мотика изјавио је да стратешки партнер предузећа "Нова Романија" Соколац, италијанска фирма "Л.А. кост", започиње производњу 16. марта. Мотика се данас на Сокоцу састао са представницима синдиката предузећа "Нова Романија" које тренутно има 69 радника, којима се дугује 11 плата, доприноси нису плаћени за последњих 25 […]

субота, фебруар 28, 2015 / 11:00

Помоћник министра индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Милорад Мотика изјавио је да стратешки партнер предузећа "Нова Романија" Соколац, италијанска фирма "Л.А. кост", започиње производњу 16. марта.

Мотика се данас на Сокоцу састао са представницима синдиката предузећа "Нова Романија" које тренутно има 69 радника, којима се дугује 11 плата, доприноси нису плаћени за последњих 25 мјесеци, а укупна дуговања 37 привредних субјеката овој фирми износе око 850.000 КМ.

Мотика је рекао новинарима да ће италијанска фирма, према уговору са "Шумама Републике Српске", добити довољне количине трупаца за прераду.

Према његовим ријечима, италијански партнер требало би да на почетку производње у "Новој Романији" ангажује до 35 радника, а да ће они који не буду ангажовани у производњи добити отпремнине, док је 21 радник стекао услове за пензионисање.

Предсједник Синдикалне организације "Нове Романије" Вељко Жугић напоменуо је да ово предузеће за испоручену робу "Шумама Републике Српске" дугује око 3,7 милиона КМ. /Оставите одговор