Нова форма извози у Енглеску

Предузеће за производњу намјештаја "Нова форма" из Шамца направило је значајне искораке у пробоју на енглеско тржиште, упркос проблемима проузрокованим економском кризом, која посљедице оставља у дрвопрерађивачкој индустрији. "Данас је за Енглеску отишла прва тура, камион са 1.000 каФе-столова, а у наредну суботу ће бити испоручено још 1.000 столова", потврдио је Срни директор Предузећа "Нова […]

субота, 7 јула, 2012 / 22:36

Предузеће за производњу намјештаја "Нова форма" из Шамца направило је значајне искораке у пробоју на енглеско тржиште, упркос проблемима проузрокованим економском кризом, која посљедице оставља у дрвопрерађивачкој индустрији.

"Данас је за Енглеску отишла прва тура, камион са 1.000 каФе-столова, а у наредну суботу ће бити испоручено још 1.000 столова", потврдио је Срни директор Предузећа "Нова форма" Маријан Мишић и додао да би за Енглеску требали испоручити укупно око 3.000 каФе-столова.

Мишић каже да су производни програми "Нове форме" изазвали велико интересовање велепродајних компанија из Велике Британије на Сајму намјештаја у Бирмингему и новотвореном “Шоу руму” у Лондону, који су препознали квалитет шамачког намјештаја.

Осим компаније "Путеви намјештаја" са којом "Нова форма" сарађује неколико година, интересовање за програме овог шамачког предузећа, каже Мишић, показало је и неколико великих британских трговачких ланаца, прије свих “Вокер” и “Виндзор”.

Мишић додаје да оно што њега и предузеће посебно радује јесте интересовање за нови програм модерног намјештаја “Контраст”, који почињу радити у складу са захтјевима иностраних купаца.

"Ријеч је о намјештају модерног дизајна рађеном од пуног дрвета који задовољава најстроже еколошке захтјеве. У завршним договорима је и почетак масовније испоруке клуб-столова за којима, такође, постоји велико интересовање енглеских купаца", наглашава Мишић.

Он каже да "Нову форму" очекује напоран посао реструктурисања производњих линија, прилагођавања на нове захтјеве иностраног тржишта и друго.

"Надамо се да ће посљедњи договори руководства нашег предузећа са енглеским купцима уродити плодом и да ће знацајнији улазак на енглеско тржиште за нас значити почетак изласка из кризе. Уз заједницки напор свих вјерујемо да ће голгота кроз коју је ово предузеће прошло због недостатка тржишта постепено остати иза на", рекао је Мишић.