Носи хиџаб и слика се за Плејбој

Први пут у историји, муслиманка покривена хиџабом фотографисала се за „Плејбој“!

среда, септембар 28, 2016 / 11:12

Први пут у историји, муслиманка покривена хиџабом фотографисала се за „Плејбој“!

 Додуше, то није онаква фотка какву бисте очекивали у "Плејбоју".

Новинарка Нур Тагури која живи у Америци фотографисала се за овај часопис позирајући у фармеркама, мајици и јакни, прекривајући косу хиџабом, а фокус је заправо био на њеним ријечима, не на самој фотографији.

Магазин "Плејбој" је Тагуријеву увстио у Ренегејдс, листу мушкараца и жена којима одају признање за рад у различитим областима – медијима, порно индустрији, развоју видео игара… То је дио "Плејбоја" откако је прошлог октобра престао да објављује фотографије голих жена.

Овај магазин описује Тагуријеву као "опасну активисткињу која има страст да уведе промјене, постави права питања, а све то уз њену физичку љепоту".

Нур је иначе репортерка, а каже да је задобијање повјерења од стране људи које интервјуише од кључног значаја.

"Да будем искрена, мислим да ми је то што сам муслиманка која носи хиџаб помогло да задобијем то повјерење. Знам како је наша заједница експлоатисања у медијима. Зато се увијек трудим да ништа у медијима не представљам погрешно, желим да испричам праве, истините приче јер је то важно и праведно", каже она.

Без обзира на то што се она није фотографисала нага и што је ријеч о историјској фотографији, ову њену одлуку испратиле су бројне критике.

Многи су коментарисали да је њена одлука погрешна јер "тај магазин профитира од сексуализације и објективизације жена", други кажу да је "смијешно то што жели да се бори за права муслиманских жена, а фотографише се за ‘Плејбој’", а неким није јасно какве ће користи женама донијети њен интервју у том магазину.

Ипак, много је више оних који сматрају да Нур заслужује аплауз за рушење баријера.

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *