Носати Француз у извођењу Дјечијег позоришта Српске, добио награду за најбоље режирану представу за дјецу

Ријеч је о награди "Слободанка Цаца Алексић" за најбољу режију представе за дјецу у 2019/20. години, а коју је установило Позориштанце "Пуж" из Београда, у част Цаце Алексић, која је уз Бранка Милићевића Коцкицу, била оснивач овог театра за дјецу.

четвртак, 10 јуна, 2021 / 16:45

Жири у саставу Татјана Петернек Алексић, драматург, Ђоко Булајић,  директор позоришта "Пуж" и Милош Јагодић, редитељ, након одгледаних снимака представа пријављених на конкурс за награду "Слободанка Цаца Алексић" за најбољу режију представе за децу 2019/20. години донио је одлуку да се награда "Слободанка Цаца Алексић" додели редитељу Југу Радивојевићу за представу "Сирано де Бержерак" Дјечијег позоришта Републике Српске

У образложењу одлуке стоји да је "маштовит и комуникативан редитељски приступ, прилагођен узрасту коме је намијењен, допринио да драмски текст Игора Бојовића, ослоњен на класику, буде приступачан и занимљив савременом младом гледаоцу. Духовита рјешења и разиграна игра глумаца, као посљедица редитељског промишљања, резултирали су осмишљеном цјелином и јединственом сликом са јасним редитељским потписом на трагу стваралаштва Слободанке Цаце Алексић".

Свечаност уручења награде и умјетнички програму част Слободанке Цаце Алексић одржаће се сутра, 11. јуна, у 12 часова у Позориштанцу "Пуж" у Београду.