Норвежани нуде ММФ улог од 4,56 милијарди долара

ОСЛО – Нафтом богата Норвешка, саопштила је да је спремна да понуди до 30 милиона норвешких круна (4,56 милијарди долара) Међународном монетарном фонду, како би појачао капцитете позајмљивања и тиме помогао земљама погођеним економском кризом. – У овој дубокој економској кризи, важно је осигурати чврст капацитет позајмљивања за ММФ", рекао је норвешки министар финансија Кристин […]

субота, март 28, 2009 / 20:35

ОСЛО – Нафтом богата Норвешка, саопштила је да је спремна да понуди до 30 милиона норвешких круна (4,56 милијарди долара) Међународном монетарном фонду, како би појачао капцитете позајмљивања и тиме помогао земљама погођеним економском кризом.

– У овој дубокој економској кризи, важно је осигурати чврст капацитет позајмљивања за ММФ", рекао је норвешки министар финансија Кристин Халворсен.

Прије коначног усвајања, овај план мора да одобри норвешки парламент, али обзиром на то да се у својој историји ММФ понашао много више као усисивач, а не замајац економског развоја развијених земаља, сигурно је да за овакав пословни потез у тренуцима рецесије дјелује веома исплативо.

Поготово што је Норвешка, као и Русија, директно профитно погођена америчком објавом кризе, која је директно довела до краха цијене нафте.Оставите одговор