Нокија повлачи акцијe са франкфуртске берзе

Финска Нокија затражила је делистирање са Франкфуртске берзе због пада трговине њеним акцијама, саопштено је из ове компаније. Цијена акције финске компаније наставља да пада док се Нокија бори са оштром конкуренцијом на сектору паметних телефона, као и са конкуренцијом азијских произвођача који праве јефтиније телефоне. Од фебруара, цијена њених акција је пала за 50 […]

петак, новембар 25, 2011 / 07:25

Финска Нокија затражила је делистирање са Франкфуртске берзе због пада трговине њеним акцијама, саопштено је из ове компаније.

Цијена акције финске компаније наставља да пада док се Нокија бори са оштром конкуренцијом на сектору паметних телефона, као и са конкуренцијом азијских произвођача који праве јефтиније телефоне.

Од фебруара, цијена њених акција је пала за 50 одсто, на испод четири евра по хартији, да би се затим мало опоравила и крајем октобра достигла пет евра.

Данас акција Нокије на берзи у Хелсинкију кошта 4,17 евра, два одсто више него у претходној трговини.

Захтјев Нокије за делистирање са берзе у Франкфурту треба да одобри управни одбор тог тржишта.

Аналитичари одлуку Нокије да повуче акције са Франкфуртске берзе не везују за најаву Нокије Сименс од прије два дана да ће затворити 17.000 радних мјеста или готово четвртину укупне радне снаге како би до 2013. смањили годишње трошкове за милијарду евра.

Акцијама Нокије се, поред Хелсинкија, тргује и на берзи у Њујорку.

У последњих осам година акције те компаније су скинуте са берзи у Лондону, Паризу и Стокхолму. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *