Њузвик: Како би било да је Дајана дочекала фесјбук?

Амерички часопис "Њузвик” обиљежио је 50-годишњуцу рођења Лејди Ди фотографијом на насловној страни на којој је покојна принцеза представљена онаква каква би можда била да је данас жива. Али, слика и прича – које Дајану приказују као жену која се два пута удавала, користила ботокс и била помало љубоморна на своју снајку Кејт Мидлтон, изазвале […]

среда, 29 јуна, 2011 / 20:15

Амерички часопис "Њузвик” обиљежио је 50-годишњуцу рођења Лејди Ди фотографијом на насловној страни на којој је покојна принцеза представљена онаква каква би можда била да је данас жива.

Али, слика и прича – које Дајану приказују као жену која се два пута удавала, користила ботокс и била помало љубоморна на своју снајку Кејт Мидлтон, изазвале су углавном критике и згражавање јавности чим се нови број недељника појавио на америчким косцима у недељи када принц Вилијам и Кејт долазе у прву званичну посјету Сјеверној Америци.

Америчка јавност и остатак америчке штампе су насловницу углавном дочекали речима „шокантно”, „неукусно” и „јефтино”.

Ауторка текста, главна и одговорна уредница „Њузвика” Тина Браун, која је 2007. године објавила трачерску биографију о британској принцези, претпоставља да би се Дајана, да 1997. није погинула у саобраћајној несрећи у Паризу, преселила у Њујорк, да би и даље сјајно изгледала, била у пријатељским односима са бившим мужем принцом Чарлсом и његовом садашњом супругом и бившом омраженом супарницом Камилом и имала 10 милиона следбеника на Твитеру.

Оно што је, међутим, највише шокирало јавност јесте дигитално прекројена фотографија на насловној страни недељника на којој је Дајана приказана још увек витка и елегантна, али помало изборана у друштву насмијане Кејт Мидлтон.

У чланку посвећеном Лејди Ди, Браунова замишља и изглед њене Фејсбук странице.

Дајана би „лајковала” филм „Краљев говор” као и ТВ серију „Праве домаћице Њујорка”, дружила би се са Дејвидом и Викторијом Бекам и слала поруке подршке духовном гуруу Дипаку Чопри и кинеском умјетнику и дисиденту Ају Вејвеју.

Најконтроверзнији дио чланка је онај у којем Браунова замишља однос покојне принцезе са старијим сином Вилијамом и његовом младом супругом.

Уредница „Њузвика” претпоставља да би Дајани било драго, али и помало криво што више није у центру пажње.

Принц Вилијам и Кејт Мидлтон, данас формално војвода и војвоткиња од Кембриџа, требало би сутра да стигну у Торонто у своју прву званичну посјету једној сјеверноамеричкој држави.

Млади краљевски пар ће потом посјетити Калифорнију.