Њујорк пост: Одбацивање оптужби против Строс-Кана

Амерички дневник "Њујорк пост" пише да ће тужилаштво одбацити оптужбе против бившег директора Међународног монетарног фонда (ММФ) Доминика Строс-Кана због сумњи у кредибилитет оштећене. "Сви знамо да је овај случај неодржив", рекао је извор из истражних органа задужених за случај Строс-Кана додајући да ће оптужбе сигурно бити одбачене и да ће се то највејроватније десити […]

уторак, 5 јула, 2011 / 18:14

Амерички дневник "Њујорк пост" пише да ће тужилаштво одбацити оптужбе против бившег директора Међународног монетарног фонда (ММФ) Доминика Строс-Кана због сумњи у кредибилитет оштећене.

"Сви знамо да је овај случај неодржив", рекао је извор из истражних органа задужених за случај Строс-Кана додајући да ће оптужбе сигурно бити одбачене и да ће се то највејроватније десити на сљедећем заказаном рочишту за двије седмице али да постоју могућност да се то деси и раније.

"Кредибилитет оптужене је веома лош и знамо да се због тога не може одржати случај. Нико јој више не вјерује ни ријеч што је срамота јер можда никада нећемо сазнати шта се заиста десило у тој хотелској соби", рекао је извор, мислећи при том на радницу луксузног хотела коај је оптужила Строс-Кана за покушај силовања када је 14. маја дошла да очисти његов апартман.

Лист наводи, позивајући се на изворе из тима одбране бившег директора ММФ-а да је Строс-Кан имао односе са служавком која се наљутила јер је одбио да јој плати што је и изазвало изношење оптужби.

"Њујорк пост" подсјећа да је због оптужби за сексуални напад Строс-Кан поднио оставку на функцију шефа ММФ док је изгубио и све шансе за покретање политичке каријере која је најављивана његовом евентуалном кандидатуром за предсједника Француске.

Међутим, Строс-Кан је крајем прошле седмице ослобођен из кућног притвора након што је тужилаштво саопштило да је служавка лагала великој пороти, чиме је повећана могућност да би случај могао бити одбачен.

Строс-Кан је негирао све оптужбе против њега.

Француска списатељица Тристан Банон најавила је подношење тужбе против Строс-Кана због наводног покушаја силовања 2002. године.

Њен адвокат Давид Куби рекао је да ће се тужба односити на инцидент који се догодио када је она отишла да обави интервју са Строс-Каном у једном стану у Паризу. Она је тада имала 22 године и већ је јавно говорила о том догађају.