Њемачка правда: Мигранту 8 и по година за убиство петнаестогодишњакиње

Суд у Њемачкој осудио је мигранта на осам и по година затвора, због убиства бивше дјевојке, петнаестогодишње Њемице, јавили су њемачки медији.

понедељак, септембар 3, 2018 / 18:13

Убиство ножем, које се у децембру 2017. године догодило у апотеци у граду Кандел на југозападу Њемачке, шокирало је државу и изазвало дебату о мигрантском насиљу.

Пресуда је донесена у вријеме када Њемачка покушава да се избори са приливом више од милион миграната од 2015. године.

Емоције су додатно појачане још једним убиством, које су прошлог мјесеца, наводно, починила двојица миграната у њемачком граду Кемниц, а које је покренуло насилне протесте група екстремне деснице.

Због закона о приватности, жртва је идентификована под именом Мија, док је осуђени мигрант идентификован као Абдул Д, којег је и суд граду Ландау осудио за напад, јавља њемачка агенција ДПА.

АП је пренио да националност и године починиоца нису могли бити потврђени, али да њемачки медији јављају да је највјероватније ријеч о Авганистанцу и да му је суђено као малољетнику.

Абдул Д. тврди да је у вријеме убиства био петнаестогодишњак, али се процјеном узраста током суђења установило да је тада имао најмање 17 година, пише ДПА.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *