Њемачка: Оставка због афере са малољетницом

Кристијан фон Бетихер, регионални лидер конзервативне странке Хришћанско демократска унија у покрајини Шлезвиг-Холштајн поднио је оставку усљед притиска због љубавне везе са 16-годишњакињом. Бетихер, који је требало да буде на челу странке Ангеле Меркел на регионалним изборима заказаним у мају, поднио је оставку након двоипочасовног састанка са руководством партије. "Да, истина је заљубио сам се […]

понедељак, 15 августа, 2011 / 16:33

Кристијан фон Бетихер, регионални лидер конзервативне странке Хришћанско демократска унија у покрајини Шлезвиг-Холштајн поднио је оставку усљед притиска због љубавне везе са 16-годишњакињом.

Бетихер, који је требало да буде на челу странке Ангеле Меркел на регионалним изборима заказаним у мају, поднио је оставку након двоипочасовног састанка са руководством партије.

"Да, истина је заљубио сам се у младу жену у прољеће 2010. године и био сам с њом неколико мјесеци. Била је то, једноставно, љубав", рекао је Бетихер, додајући да жели искрено да се извини свим људима које је разочарао и који су у њега гајили велике наде.

Према његовим ријечима, то није била лична грешка, већ политичка и да је није схватао тада шта би таква веза могла да значи по његову кандидатуру на наредним изборима.