Њемачка: Нема више ратних репарација за Грчку

Њемачка је данас одбацила идеју о исплати нових ратних репарација Грчкој за период нацистичке окупације током Другог свјетског рата, тврдећи да о томе двије владе нису званично разговарале. „Савезна влада (Њемачке) послије неколико деценија сматра да је питање репарација изгубило релевантност”, рекао је један представник Министарства спољних послова. „За нас се то питање и не […]

петак, септембар 21, 2012 / 15:57

Њемачка је данас одбацила идеју о исплати нових ратних репарација Грчкој за период нацистичке окупације током Другог свјетског рата, тврдећи да о томе двије владе нису званично разговарале.

„Савезна влада (Њемачке) послије неколико деценија сматра да је питање репарација изгубило релевантност”, рекао је један представник Министарства спољних послова.

„За нас се то питање и не поставља, а додао бих да не знам ни за какав разговор или контакт Њемачке и Грчке о томе”, додао је он.

У Атини, одговарајући на питање посланика десничарске странке „Независни Грци”, Министарство финансија Грчке је прошле седмице најавило формирање радне групе за анализу архиве да би се утврдио износ репарација за нацистичке злочине који би Грчка могла да тражи од Берлина.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *