Њемачка: Ју тјубом до грађана

Њемачка Влада покренула је данас свој канал на видео сервису "Ју тјуб" у покушају да својим порукама допре до већег броја грађана. Корисници "Ју тјуба" сљедећег мјесеца имаће прилику да интервјуишу канцеларку Ангелу Меркел, изјавио је портпарол Владе Георг Штрајтер. Он је рекао да су грађани позвани да доставе питања у писаној или видео форми […]

четвртак, 20 октобра, 2011 / 08:38

Њемачка Влада покренула је данас свој канал на видео сервису "Ју тјуб" у покушају да својим порукама допре до већег броја грађана.

Корисници "Ју тјуба" сљедећег мјесеца имаће прилику да интервјуишу канцеларку Ангелу Меркел, изјавио је портпарол Владе Георг Штрајтер.

Он је рекао да су грађани позвани да доставе питања у писаној или видео форми до 7. новембра, а Меркел ће потом на Владином каналу 18. новембра одговорити на десет најзанимљивијих питања.

"Њемачка Влада спремна је да прошири своју понуду информација и комуникација путем интернета кроз савремене методе", рекао је Штрајтер на конференцији за новинаре.

Њемачка Влада до сада је користила веб сајт "Твитер" за објављивање информација у краћој форми, а грађани су путем подкаст технологије могли да гледају краће говоре канцеларке Меркел.Оставите одговор