Њемачка донира 2,15 милиона КМ за деминирање

Замјеник њемачког амбасадора у БиХ Кристијана Маркерт и представници словеначке организације „ИТФ Повећање људске безбједности“ потписаће у петак, 7. јуна, у Сарајеву уговор о гранту вриједан 2,15 милиона КМ за хуманитарно деминирање терена у БиХ за ову годину. Од укупног износа, 958.000 КМ биће директно додијељено организацији "Норвешка народна помоћ", која ће, по налогу Њемачке, […]

среда, јун 5, 2013 / 16:29

Замјеник њемачког амбасадора у БиХ Кристијана Маркерт и представници словеначке организације „ИТФ Повећање људске безбједности“ потписаће у петак, 7. јуна, у Сарајеву уговор о гранту вриједан 2,15 милиона КМ за хуманитарно деминирање терена у БиХ за ову годину.

Од укупног износа, 958.000 КМ биће директно додијељено организацији "Норвешка народна помоћ", која ће, по налогу Њемачке, проводити пројекат деминирања на подручјима Домаљевац и Шамац.

Из Амбасаде Њемачке у БиХ саопштено је да је други дио износа од око 1,2 милиона КМ посредством тендерске процедуре намијењен фирмама које врше деминирање у БиХ.

Од 1997. године па до данас Њемачка је обезбиједила 50,46 милиона КМ искључиво за пројекте у вези са хуманитарним деминирањем и чишћењем површина од убојитих средстава, односно само оне површине гдје је свакодневни живот становништва директно угрожен.

Мјесто и вријеме потписивања уговора биће саопштени сутра, након пријаве новинара који ће присуствовати овој церемонији.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *