Нису више ЕУ: У дилеми умријети од глади или короне, Британци бирају пиво

Пабови у Енглеској од данас ће поново бити отворени, а званичници кажу да ће бити веома тешко да се људи натјерају да држе дистанцу.

субота, 4 јула, 2020 / 01:11

Менаџери пабова мораће да испуне захтјеве безбједности због корона вируса и да буду веома сналажљиви сјутра, када заједно са другим дјеловима угоститељске индустрије буду поново отворили врата својим гостима, први пут од 20. марта.

Влада Британије је оптужена да је безобзирно дозволила поновно отварање пабова, с обзиром на инфекцију и стопу смртности која је и даље висока, и појављивању новог таласа пандемије у САД гдје су такође отворени кафеи и барови.

Велика Британија је са скоро 44.000 умрлих од посљедица вируса трећа по броју смртних случајева послије САД-а и Бразила.

Многи кафићи који желе да повећају приходе ризиковаће отварањем, иако ће се њихово пословање разликовати од онога како су радили прије затварања.

Потребно је обезбиједити сигурност свих, мјерама као што су провјера гостију на улазу и довољна удаљеност столова како би постојала физичка дистанца између људи.

Пандемија представља егзистенцијалну пријетњу за већину од око 37.500 пабова у Енглеској.Оставите одговор