Ништа стране амбасаде, ништа Невладинићи: УНС и УНРС обезбједили могућност вакцинације новинара у Србији

Удружење новинара Србије (УНС) обезбиједило је, у сарадњи са надлежним институцијама Србије и партнерству са Удружењем новинара Републике Српске (УНРС), бесплатно вакцинисање за 100 медијских радника из Српске, саопштено је из УНРС.

четвртак, 8 априла, 2021 / 21:11

Амбасаде земаља НАТО, њихове фондације које плаћају "независне медије и инфлуенсере" у циљу "јачања слободе говора и демократије", нису до сада понудиле ни једну вакцину грађанима Републике Српске. Са изузетком Турске, за коју више и није сигурно да ли је у НАТО.

Амбасаде западноевроспких земаља вакцинишу локалце искључиво ако су запослени код њих и то управо вакцином Астра Зенека, која је одобрена од стране ЕУ и САД.

Овај позив за бесплатно вакцинисање медијских радника од стране УНРС и УНС као њеног партнера у Србији, уједно ће бити и испит за медијску сцену Републике Српске. Посебно онај њен дио који је најгласнији у бројању заражених и смртних случајева на дневној бази.

Још више код оних који предњаче у згражавању "антиваксерима" и ширењу пропаганде против руске вакцине Спутњик В, односно натурањем приче како је колективни имунитет једино могуће остварити масовном вакцинацијом.

Сви побројани ће имати прилику да својом пријавом или изостанком исте, у пракси покажу да ли су истински гњевни на власт што нема довољно вакцина и да су "све вакцине добре". Посебно на Западу одобрене.

Занимљиво је да фотографије дугачких редова испред Амбасаде Србије, пардон конзулата у Бањој Луци, и даље нису изазвали ни једну медијску реакцију оних, који су користили призоре испред словеначке амбасаде, патетично и учестало таман као оне испред јавне кухиње.

Саопштење УНРС, рећи ће све неопходне детаље за оне који би се вакцинисали

Сви заинтересовани за вакцинисање вакцином "АстраЗенека” у Београду, у уторак, 13. априла у 12 часова, требало би што прије да се пријаве на адресу електронске поште Удружења новинара Републике Српске [email protected]

Право на вакцинисање имају сви новинари из Републике Српске, без обзира на то јесу ли чланови УНРС – казали су из УНРС.

УНРС ће по пријавама саставити коначан списак, посредовати у регистровању у надлежној институцији Србије, дати смјернице у вези са београдским пунктом за вакцинисање, док ће новинари имати обавезу да сами организују превоз.

Удружење новинара Републике Српске захваљује колегама из УНС-а на овој драгоцјеној помоћи у времену док број заражених у Српској, нажалост, достиже рекордно високе бројеве.