Ништа Русија – Жељка шурује са Вигемарком

Наравно, осим што власти свих нивоа шурују из разних разлога са окупационим властима ЕУ, а на штету грађана, наслов је у најбољој традицији РТРС и сличних медија, који би у овом редовном иступу из Цвијановићкиног кабинета нашли низ огрешења о српство и Српску.

петак, 15 септембра, 2017 / 13:48

„Предсједница Владе Републике Српске разговарала је данас у свом кабинету са шефом Делегације и Специјалним представником Европске уније у БиХ Ларс – Гунаром Вигемарком.“ Каже се на самом почетку, што би у случају састанка неког опозиционара одмах било искориштено да илуструје његово издајство. Но, кренимо редом у низ непринципијелности и противуријечности.

Као прво, Жељка је и поред ових дана усијаног противљења НАТО савезу од стране предсједника СНСД и даље на курсу „европских интеграција“, док и врапци на грани знају да то не може једно без другог. Затим, Жељка се жали Вигемарку на ствари које су унутрашњи проблем тзв. БиХ. Те о дужничком ропству у којем је исти тај Вигемарк охрабрује расправљајући о акцизама, што такође нема никакве везе са његовим послом и дужностима због којих је чак и номинално послат у наше крајеве.

Поготово Вигемарк нема везе са Институтом за нестала лица (тзв.) БиХ, будући да је он представник ЕУ, а не изабрани представник у Парламентарној скупштини БиХ. Исто као што нико нема благе везе о којој кризи госпођа Цвијановић говори? Да ли је могуће да неко стварно вјерује у неку „кризу“ која се може отклонити само уз помоћ новог задуживања код ММФ? Никако штедњом и преданијим радом?

Каква криза?

На састанку је било ријечи о активностима које институције Републике Српске спроводе у процесу европских интеграција, као и о актуелним политичким и економским темама.

Предсједница Цвијановић упознала је амбасадора Вигемарка са привредним кретањима у Републици Српској, изразивши задовoљство што Република Српска биљежи привредни раст и поред још увијек присутних импликација економске кризе, те, посебно, одсуства аранжмана са ММФ-ом због неиспуњавања преузетих обавеза од стране институција БиХ.

У том смислу, саговорници су истакли значај што хитнијег усвајања измијењеног Закона о акцизама, као предуслова за реализацију аранжмана са ММФ-ом, али и поспјешивање сарадње са другим финансијским институцијама.

Предсједница Цвијановић је такође указала амбасадору Вигемарку на стално присутну интенцију институција на нивоу БиХ да се не придржавају договореног механизма координације приликом реализације обавеза из процеса европских интеграција, те упозорила да овакво дјеловање представља основни извор свих евентуалних застоја и неспоразума у БиХ.

Такође, предсједница Цвијановић је истакла снажно незадовољство институција, удружења и грађана Републике Српске радом Института за нестала лица БиХ, што јасно осликава и податак да је у претходних девет година Институт идентификовао само 315 жртава српске националности, у односу на преко 5500 жртава друге националности. Предсједница Цвијановић је указала на пријеко потребну реорганизацију Института, како би се у најкраћем року створили услови за његово објективније, професионалније и праведније дјеловање.1 КОМЕНТАР

  1. Од Русије прво очекивала „велики“, па кад не може задовољила би се она и „малим“, међутим на крју испаде доби само онај до лакта…,
    Знају рујани с ким имају посла…,
    „Мазнуће“ им/нам још који милион, (цијеним тамо половином сеп. 2018) још једним троминутним блицањем са Путином, и то је то…,

Оставите одговор