Ништа од Онамо, ‘намо: Црна Гора нема претензије

ПРИШТИНА, ПОДГОРИЦА – Црна Гора нема територијалних претензија према било којој држави у окружењу и има јасно дефинисану административну и државну границу, саопштио је данас у Приштини директор црногорске полиције Веселин Вељовић у разговору са косовским колегом Шереметом Ахметијем. Из црногорске Управе полиције саопштено је да су Вељовић и Ахмети размотрили више тема, а посебна […]

четвртак, октобар 29, 2009 / 12:20

ПРИШТИНА, ПОДГОРИЦА – Црна Гора нема територијалних претензија према било којој држави у окружењу и има јасно дефинисану административну и државну границу, саопштио је данас у Приштини директор црногорске полиције Веселин Вељовић у разговору са косовским колегом Шереметом Ахметијем.

Из црногорске Управе полиције саопштено је да су Вељовић и Ахмети размотрили више тема, а посебна пажња била је усмјерена на планирање и реализацију заједничких полицијских операција и акција.

Вељовић је нагласио да је безбједносна ситуација у Црној Гори у континуитету стабилна, због чега је то држава са стабилним јавним редом и има третман атрактивне туристичке дестинације.

Конкретизоване су и активности у односу на безбједносно интересантна лица, размјену обавјештења и података и друге методе полицијског рада, каже се у саопштењу.

На састанку су разматрана и питања у вези са сузбијањем и откривањем организованог и прекограничног криминала и других криминогених радњи, као и незаконитости карактеристичних за гранични појас.

Договорено је да се интензивирају активности надлежних органа Косова и Црне Горе на изградњи заједничког граничног прелаза на Кули.

Вељовић и Ахмети оцијенили су да је насилно уклањања табле у том рејону појединачан инцидент, који не треба политизовати и злоупотребљавати у дневнополитичке сврхе.

Констатовано је да ће таква и друга спорна питања у вези са државном границом рјешавати надлежни органи Косова и Црне Горе, каже се у саопштењу.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *