Ништа од лајковања: Обама неће објавити Осамине фотографије

Предсједник САД Барак Обама одлучио је да не објави фотографије убијеног лидера Ал каиде Осаме бин Ладена, пренијеле су вечерас америчке телевизијске мреже. Амерички сенатор Кели Ајоти изјавила је раније да је видјела неке од фотографија снимљених послије операције америчких специјалаца у Пакистану и да ти снимци потврђују Бин Ладенов идентитет. "Видјела сам неке снимке. […]

среда, 4 маја, 2011 / 21:12

Предсједник САД Барак Обама одлучио је да не објави фотографије убијеног лидера Ал каиде Осаме бин Ладена, пренијеле су вечерас америчке телевизијске мреже.

Амерички сенатор Кели Ајоти изјавила је раније да је видјела неке од фотографија снимљених послије операције америчких специјалаца у Пакистану и да ти снимци потврђују Бин Ладенов идентитет.

"Видјела сам неке снимке. Показао ми их је други сенатор. Видјела сам снимак главе, послије смрти. Очигледно је да је био погођен. Не могу дати бољи опис", рекла је новинарима Ајоти, сенатор из редова републиканаца.

На питање да ли фотографије потврђују идентитет убијеног мушкарца, Ајоти је одговорила потврдно.

"По мом мишљењу, да. Наравно, ја нисам стручњак за ову област, али он је био веома позната особа. Када видите слику, јасно се виде његове познате контуре", додала је Ајоти.
Она је рекла да сматра да фотографије треба јавно објавити како би се елиминисале теорије завјере о томе да ли је вођа Ал каиде заиста убијен.Оставите одговор