Никшић се хвали: СДП-ов закон блокирао 5 милиона нелегалне имовине

У протеклој години у Федерацији БиХ блокирана је имовина за коју се сумња да је нелегално стечена у укупној вриједности од пет милиона КМ, изјавио је предсједник СДП-а БиХ Нермин Никшић. "То се ради на основу Закона о одузимању нелегално стечене имовине који је СДП предложио, а очекујемо да буде блокирана и имовина која се […]

уторак, 29 децембра, 2015 / 15:22

У протеклој години у Федерацији БиХ блокирана је имовина за коју се сумња да је нелегално стечена у укупној вриједности од пет милиона КМ, изјавио је предсједник СДП-а БиХ Нермин Никшић.

"То се ради на основу Закона о одузимању нелегално стечене имовине који је СДП предложио, а очекујемо да буде блокирана и имовина која се на неки начин повезује са `Босналијеком` у вриједности од 20 милиона КМ", рекао је Никшић на новогодишњој конференцији за новинаре СДП-а на којој се осврнуо на политичку ситуацију у БиХ у овој години.

Он је позвао одговорне институције на деблокаду књижења војне имовине како би БиХ коначно добила позив за Акциони план за чланство /МАП/ у НАТО.

"Када је ријеч о механизму координације, за СДП је недопустиво да кантони има једнак ниво са вишим органима власти", рекао је Никшић, наводећи да актуелне власти, изузев Реформске агенде, раде нетранспарентно без очију јавности.

Према његовим ријечима, власти ФБиХ су се у овој години углавном бавиле собом. "Осим Закона о раду који се према радницима односи као према сиротињи, није много тога учињено. Ми смо за то да се тај закон мијења, а синдикати ће имати партнера у нама", поручио је Никшић.

Он је нагласио да је измјенама Закона о државној служби ФБиХ дошло до "политизације државне управе", односно до "политичке хајдучије" у тој области.

Никшић је додао да актуелна Влада ФБиХ није потрошла ниједну марку на градњу ауто-пута на Коридору пет-це од средстава које јој је оставила Влада у претходном сазиву.