Никшић: Не знам како да реконструишем своју Владу!

Федерални премијер Нермин Никшић на данашњој сједници Владе у Мостару информисао је министре о разговорима које је водио с потпредсједником ХДЗ-а БиХ Маринком Чаваром о реконструкцији Владе, али када ће до ње доћи и како Никшић, међутим, још нема одговор. Никшић је након сједнице изјавио да је Федералну Владу немогуће реконструисати без сагласности предсједника и […]

четвртак, 14 јуна, 2012 / 10:07

Федерални премијер Нермин Никшић на данашњој сједници Владе у Мостару информисао је министре о разговорима које је водио с потпредсједником ХДЗ-а БиХ Маринком Чаваром о реконструкцији Владе, али када ће до ње доћи и како Никшић, међутим, још нема одговор.

Никшић је након сједнице изјавио да је Федералну Владу немогуће реконструисати без сагласности предсједника и подпредсједника Федерације БиХ који су неозаобилазан фактор.

Министар правосуђа Федерације БиХ Зоран Микулић (СДП) и министар индустрије и енергетике Федерације БиХ Ердал Tрхуљ (СДА) на конференцији за новинаре рекли су да је Влада Федерације БиХ данас радила у сасвим нормалној атмосфери.

"Влада функционише у пуном капацитету, а атмосфера је као што је била и до сада. Влада је и данас била јединствена о свим питањима", изјавио је Микулић.

Tрхуљ је навео да је на сједници донесено низ квалитетних закона и да је све текло нормално.

"Ми остајемо и даље радити свој посао. Нема никаквих промјена. Што ће се догодити сутра, за три мјесеца или годину, остаје да видимо. Ја да избацујем, не бих никога избацио, а шта ће други радити, то ћемо видјети", нагласио је Tрхуљ.

Министар пољопривреде и замјеник премијера Федерације БиХ Јерко Иванковић Лијановић коментаришући актуелну ситуацију рекао је да Народна странка "Радом за бољитак" неће излазити из власти “јер за то нема потребе”.

Министар је навео како је реконструкцију Федералне Владе јако тешко направити.

"Очито ће проћи још дуго времена и биће пуно посла. Нама у Народној странци `Радом за бољитак` важно је да ово што сада имамо добро и квалитетно функционише и да радимо у интересу грађана. Када дође нови програм, онда ћемо га разматрати", казао је Иванковић Лијановић.