Николић у Македонији: Државе да помогну договору двије цркве

Предсједник Србије Томислав Николић изјавио је македонској ТВ Сител и листу „Вечер” да до договора између Српске православне цркве и Македонске православне цркве може да дође ако се у рјешавање проблема укључе обе државе. Отворени разговори двије државе могу утицати да се дође до најбезболнијег рјешења проблема између двије цркве, рекао је Николић у интервјуу […]

петак, октобар 19, 2012 / 15:03

Предсједник Србије Томислав Николић изјавио је македонској ТВ Сител и листу „Вечер” да до договора између Српске православне цркве и Македонске православне цркве може да дође ако се у рјешавање проблема укључе обе државе.

Отворени разговори двије државе могу утицати да се дође до најбезболнијег рјешења проблема између двије цркве, рекао је Николић у интервјуу за два македонска медија који ће у цјелини бити објављен наредног викенда.

„Предлажем да седнемо и да разговарамо о свему. О односу Македоније према СПЦ, о томе какав је однос СПЦ према Македонији, о МПЦ…”, рекао је Николић.

Досадашни став и српских и македонских власти је био да је спор између МПЦ и СПЦ црквено питање које треба да рјешавају владике и тај проблем до сада није ријешен.

Предсједник Србије, међутим, сматра да би укључивање обе државе и отворени разговори могло да доведе до најбезболнијег рјешења проблема, наводи ТВ Сител у изводима из интервјуа.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *