Николић: Србију чека папир који неће моћи потписати

Државном врху ће током разговора у Бриселу бити понуђен ‘неки папир’ који је, за сада, апсолутно неприхватљив за Србију, рекао је данас предсједник Србије Томислав Николић. "Претпостављам да ће нам данас у Бриселу бити понуђен неки папир чији сам нацрт видео, а ако не буде измјена у том папиру, он је апсолутно неприхватљив за Србију", […]

понедељак, март 11, 2013 / 14:46

Државном врху ће током разговора у Бриселу бити понуђен ‘неки папир’ који је, за сада, апсолутно неприхватљив за Србију, рекао је данас предсједник Србије Томислав Николић.

"Претпостављам да ће нам данас у Бриселу бити понуђен неки папир чији сам нацрт видео, а ако не буде измјена у том папиру, он је апсолутно неприхватљив за Србију", рекао је Николић новинарима испред амбасаде Венецуеле у Београду.

Упитан какав је то папир, Николић је рекао да је то нацрт права која би имала српска заједница у оквиру приштинске администрације и да су то права која су у Приштини предвиђена законима о локалној самоуправи и другим актима.

Николић, премијер Ивица Дачић и први потпредсједник Владе Србије Александар Вучић данас ће отпутовати у Брисел гдје ће се састати с високом представницом Европске уније Кетрин Ештон. Циљ састанка је да се нађе рјешење за застој у преговорима у вези са формирањем заједнице српских општина на Косову.

Косовски премијер Хашим Тачи пристаје да се формирају органи те заједнице, али не и да она има извршне надлежности, како жели Београд.Оставите одговор