Николић: Србији важна сложна дијаспора

Предсједник Србије Томислав Николић поручио је данас да је за Србију веома важна сложна дијаспора, јер једино тако може да допринесе поправљању угледа наше земље и привлачењу инвестиција. Николић је на сусрету са групом истакнутих појединаца из дијаспоре које је у Београду окупила Канцеларија за сарадњу са дијаспором и Србима у региону рекао да су […]

среда, 22 маја, 2013 / 18:23

Предсједник Србије Томислав Николић поручио је данас да је за Србију веома важна сложна дијаспора, јер једино тако може да допринесе поправљању угледа наше земље и привлачењу инвестиција.

Николић је на сусрету са групом истакнутих појединаца из дијаспоре које је у Београду окупила Канцеларија за сарадњу са дијаспором и Србима у региону рекао да су се због лоших потеза државе протеклих деценија односи Србије и Срба у расијању додатно погоршали.

Предсједник је додао да није лако бити српска дијаспора, поготово у земљама које нису биле наклоњене Србији.

„Не желим да чујем од Вас питање шта Ви можете да учините за Србију, то сами одлучите”, рекао је предсједник.

Како је саопштила прес служба предсједника, Николић је истакао да је потребан искрен, партнерски разговор, који ће допринијети враћању узајамног поверења.

„Срби морају да се укључе у политички живот земаља у којима живе”, рекао Николић и додао да ће на тај начин утицати на доношење кључних одлука, које се тичу њиховог живота, а истовремено ће имати прилику да пренесу истину о Србији и српском народу.Оставите одговор