Николић: Србија може да има бољу Владу

Предсједник Србије Томислав Николић сматра да Србија може да има и бољу владу и да би нови избори ишли у прилог и грађанима Србије јер би, како каже, могли да изаберу оног ког највише желе.  "Мислим да би нови избори определили много већу снагу једне политичке странке, која би дала председника Владе. Ово је била, […]

четвртак, 2 јануара, 2014 / 19:41

Предсједник Србије Томислав Николић сматра да Србија може да има и бољу владу и да би нови избори ишли у прилог и грађанима Србије јер би, како каже, могли да изаберу оног ког највише желе.

 "Мислим да би нови избори определили много већу снагу једне политичке странке, која би дала председника Владе. Ово је била, шаховски речено, изнудица", рекао је Николић за ТВ Прва.

Он наводи да тренутни састав Владе Србије може да функционише и функционише, али да је природно да највећа политичка странка одреди предсједника владе послије избора.

"Мислим да је то један од озбиљних аргумената. Ако постоје несугласице онда не можете да направите хармонију између мале и велике политичке странке, ако и моћ и власт нису сразмерне гласовима које су освојиле на изборима", рекао је предсједник Србије.

Према његовим ријечима, нови избори ишли би у прилог и грађанима Србије, јер како истиче, на власти треба да буде онај кога грађани Србије највише желе.

"Како да им не иде на руку то што им неко поверава да изаберу онога кога највише желе", навео је НИколић.

Како преноси ТВ Прва, Николић је рекао да га је изненадила реконструкција владе, да има одређене замјерке на поједине министре и да о томе говори и предсједнику Владе, и првом потпредсједнику.

Формално, званично ништа им још не замјерам, каже Николић и додаје да му се не допада што нови министри не прихватају ништа што су претходни радили.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *