Николић се након 20, вратио на три године у Партизан

Нови тренер Партизана Мирослав Николић рекао је данас му је жеља да око црно-бијелих створи добру атмосферу, као и да клуб врати начину рада од прије 20 година.

уторак, 18 јула, 2017 / 21:31

"Данас смо тек ставили потпис на трогодишњи уговор, мислим да ћемо имати добру сарадњу и да ће око Партизана бити добра атмосфера. Моја идеја је да вратимо Партизан начину рада из 1996. и 1997. године када сам био тренер, да потписујемо мале уговоре, негдје гдје је реалност с обзиром на тешку ситуацију. Надам се да ћемо довести пар младих играча који ће потписати уговоре на три, четири године и да ћемо опет бити најталентованија екипа у земљи као некад што смо били", рекао је Николић за клупски сајт.

Популарни "Мута" данас је са Партизаном потписао трогодишњи уговор. Он је са црно-бијелима у сезони 1996/1997. био шампион Југославије.

"Жеља нам је да кроз сезону-двије створимо два-три репрезентативца наше земље и да растемо. Такав концепт захтијева да стрпљење свих, и нас у клубу и навијача", казао је он.

Први асистент Николића биће Никола Марковић, а нови чланови стручног штаба биће и Александар Матовић и кондициони тренер Адам Петровић.

Прије повратка у редове Партизана, Николић је радио у КК Динамик, а прије тога је са успјехом радио у крагујевачком Радничком, Будућност из Подгорице са којом је освојио двије титуле првака СРЈ, Хемофарму, Црвеној звезди, Војводини, БФЦ-у из Беочина, Аполону и Автодору.

Николић је био члан стручног штаба репрезентације наше земље на бројним такмичењима. Радећи са селекторима Жељком Обрадовићем и Сашом Ђорђевићем, Мирослав Николић је био дио генерација које су освојиле сребрне медаље на Олимпијским играма у Рију 2016. и Атланти 1996, затим титуле првака свијета 1998, првака Европе 1997. као и сребра на Свјетском првенству 2014.

Припреме црно-бијелих почеће 7. августа и претежно ће се одвијати у Београду.Оставите одговор