Николић: Сарадња са Додиком одлична, али никог не подржавамо на изборима

Предсједник Србије Томислав Николић поручио је да је улога његове земље да буде гарант Дејтонског мировног споразума, што подразумијева и очување Републике Српске, са чијим руководством, предвођеним предсједником Милорадом Додиком, има изузетно добру сарадњу. Напомињући да Србија не може изаћи из „матрице“ Дејтонског споразума и да на сваки начин мора да подржава Српску, Николић је […]

понедељак, 23 јуна, 2014 / 12:09

Предсједник Србије Томислав Николић поручио је да је улога његове земље да буде гарант Дејтонског мировног споразума, што подразумијева и очување Републике Српске, са чијим руководством, предвођеним предсједником Милорадом Додиком, има изузетно добру сарадњу.

Напомињући да Србија не може изаћи из „матрице“ Дејтонског споразума и да на сваки начин мора да подржава Српску, Николић је истакао да управо Додик све своје потезе „везује“ за Дејтонски споразум.

„Дејтонски споразум се стално урушавао и требало је да остане ‘мртво слово на папиру’ за права Срба, а да се кроз то ‘рушење Дејтона’ промовише БиХ“, подсјетио је Николић.

Он је за Радио-телевизију Републике Српске оцијенио да од потписивања Дејтонског споразума није ни постојала жеља да БиХ буде изграђена као држава равноправних ентитета и народа, већ се ишло ка сламању Српске.

„Ја не могу да учиним ништа да БиХ опстане, ако она то не жели. Реците ми да ли се за ових 20 година икакав лепак појавио да повеже БиХ. Мислим да такво нешто уопште не постоји“, рекао је Николић.

Говорећи о предстојећим изборима у БиХ, Николић је поручио да ће, као предсједник Србије, сарађивати са сваким ко добије повјерење граћана, те напоменуо да није његово да подржава или не подржава било коју политичку опцију.

„С друге стране, све што може да се помогне после избора – то сам дужан“, рекао је предсједник Србије.

Говорећи о обиљежавању 100 година од сарајевског атентата и почетка Првог свјетског рата, Николић је напоменуо да су представници Србије првобитно планирали да иду на церемонију у Сарајево, али су одустали јер не желе да учествују у ревизији историје.

„Била је идеја да сви ми идемо у Сарајево на обележавање, али је дошло до жеље да ми тамо не будемо“, рекао је Николић.

Он је оцијенио да покушаји ревизије историје у вези са Првим свјетским ратом нису дали резултате какве су неки очекивали, те да Срби, упркос ревизионистичким настојањима, 100 година од почетка Првог свјетског рата дочекују достаојанствено.

„Ми смо достојанствено дочекали обележавање тих 100 година, нашег Гаврила Принципа и целе идеје ‘Младе Босне’. То је величанствено за српски народ у целини и не интересује нас како ће то други да схвате“, поручио је Николић.0 КОМЕНТАРА

 1. On tebi politički pobačaju, a ti sa njim odličnu saradnju?!
  Ma nosi se u pizdu materinu, seljačino šumadijska!

 2. Ničiju dobrotu netreba zaboravljati.Nikada se ne zna kada se može dobro dobrim vratiti.Ovaj Nikolić očigledno zaboravio da je njega i tada njegovu stranku SNS na izborima podržao SDS,a da je glavni Baja čak i uvrede slao na njegov račun i na račun njegove stranke.Sada se posipa pepelom.

 3. вучић-николић-додик, осовина за уништавање српског корпусаx-(x-(x-(

 4. Немојте нас само ви бранити, како ви браните, најбоље су осјетили Срби са сјевера КиМ, како сте ви, коалиција црвено-црни бранили, осјетили су Срби западно од Дрине, нас сте продавали за ЈАТ-ове летове, Србе са КиМ сте продали за килу празних обећања. По енти пут кажем, и гробаризам и тракторизам су произашли из исте епрувете, тако да је Зорић сто посто у праву.

 5. Zar nije Selaković podržao SDS, mislim da je bilo i na BN-u? 😛

  Koliko su se samo busale SDS-ovčice, a sad im ne valja Nikolić.

  Ako SNS u Srpskoj ne izađe sa svojim kandidatom, svrstavaju se u isti koš sa kriminalizovanim SDS-om i SNSD-om.

 6. STA CE SAD RECI LJIGAVCI I LAZLJIVCI POPUT SUKALA I MITROVICA. KAKO CE SAD NASTAVITI DA BLEJE DA IH PODRZAVA BEOGRAD

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *