Николић разговарао са Путином

Предсједници Србије и Русије разговарали телефоном о унапређењу сарадње и размјенили честитке поводом наступајућих празника. Предсједник Србије Томислав Николић разговарао је телефоном са предсједником Русије Владимиром Путином о унапређењу сарадње двије државе. Како је наведено на сајту предсједника Русије, у разговору је изражено задовољство успјешним развојем билатералне сарадње и контаката на различитим нивоима. Указано је […]

субота, 29 децембра, 2012 / 09:04

Предсједници Србије и Русије разговарали телефоном о унапређењу сарадње и размјенили честитке поводом наступајућих празника.

Предсједник Србије Томислав Николић разговарао је телефоном са предсједником Русије Владимиром Путином о унапређењу сарадње двије државе.

Како је наведено на сајту предсједника Русије, у разговору је изражено задовољство успјешним развојем билатералне сарадње и контаката на различитим нивоима.

Указано је да је знатно порасла узајамна трговина (за 80 одсто), размотрене су перспективе реализације најважнијих пројеката у енергетској области ( гасовод "Јужни ток"), инфраструктурној (по линији "Руских жељезница"), кредитно-финансијској, металуршкој и другим областима.

Шефови држава су размјенили срдачне честитке поводом Нове године.

Разговор је, како се наводи, одржан на иницијативу српске стране.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *