Николић: Догодине нема изговора за отказивање геј параде

Предсједник Србије Томислав Николић изјавио је да следеће године влада неће моћи да, под изговором да је угрожена безбједност, забрани одржавање геј параде. Николић је, гостујући у емисији „Утисак недеље” на телевизији Б92, објаснио да би, да парада није забрањена и да је постојала опасност да њене учеснике неко нападне, он био на челу колоне. […]

понедељак, октобар 8, 2012 / 02:08

Предсједник Србије Томислав Николић изјавио је да следеће године влада неће моћи да, под изговором да је угрожена безбједност, забрани одржавање геј параде.

Николић је, гостујући у емисији „Утисак недеље” на телевизији Б92, објаснио да би, да парада није забрањена и да је постојала опасност да њене учеснике неко нападне, он био на челу колоне.

„Ова влада је ровита, крхка, танка, није ушла у све структуре и не зна ко влада тужилаштвом ко полицијом, влада није имала времена да пронађе оне који прете силом и да их изолује. Овој влади треба време. Мислим да већ идуће године неће бити оправдања да каже да не може да спречи да се нешто деси”, рекао је Николић.

Како је истакао, одлука да се парада забрани је мотивисана безбједношћу и он би се свакако успротивио да је неко забраном параде желио да дискриминише ЛГБТ популацију.

„Мој став се никада неће променити, то су људи који се другачије понашају од мене, то није разлог да буду дикриминисани, али ни разлог да их превише хвалим. Треба да им буде омогућено да покажу шта желе, али се за то још нису стекле прилике”, казао је Николић.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *