Николић: До Васкрса узимам мало воде и нафору

БЕОГРАД – Предсједник Српске напредне странке Томислав Николић прекинуо је штрајк жеђу, јавили су београдски медији. Николић је штрајк жеђу прекинуо послије причешћивања у Клиничко-болничком центру у Београду. Љекари су му дали на кашичицу мало воде, а током дана ће постепено повећавати количину. Лидер напредњака наставио је да одбија храну и храњиве инфузије. Протејереј ставрофор […]

четвртак, април 21, 2011 / 13:50

БЕОГРАД – Предсједник Српске напредне странке Томислав Николић прекинуо је штрајк жеђу, јавили су београдски медији.

Николић је штрајк жеђу прекинуо послије причешћивања у Клиничко-болничком центру у Београду. Љекари су му дали на кашичицу мало воде, а током дана ће постепено повећавати количину.

Лидер напредњака наставио је да одбија храну и храњиве инфузије.

Протејереј ставрофор Радич Радичевић причестио је јутрос Николића око 11.00 часова и потврдио новинарима да је Николића причестио по обичају хљебом и вином.

Николић је изјавио је да ће до Васкрса наставити да узима воду и нафору, коју му је свештеник после причешћа оставио.

„До Васкрса ћу постити, а после празника ћу видети”, рекао је Николић новинарима у болничкој соби новобеоградског КБЦ.

На питање шта мисли да је постигао штрајком, Николић је одговорио – много.

„Постигао сам много, да грађани помисле да ни једна жртва није много када је Србија у питању”, рекао је Николић.

Он сматра да „Демократска странка и њен предсједник немају шта да траже на политичкој сцени":

„Нису хтели да разговарају као људи о заједничкој држави и мој посао је да преломим свест у народу, када већ не може код оних који воде државу”, увјерен је лидер СНС.

Замјеник предсједника СНС-а Александар Вучић најавио је да ће сутра ујутро бити одржана сједница Предсједништва странке с које ће Николић вјероватно бити позван да прекине штрајк.

Николић је штрајк глађу и жеђу започео у суботу, 16. априла, а наредног дана је пребачен у Клиничко-болнички центар на Новом Београду.

Члан љекарског конзилијума, који брине о здравственом стању лидера Српске напредне странке, Љубомир Илић изјавио је данас да је Николићево здравствено стање веома забрињавајуће због континуираног штрајка жеђу, који је ушао у шести дан.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *