Николић: Александар Вучић је будући премијер

Предсједник Републике Србије Томислав Николић рекао је да ће Александар Вучић бити будући премијер, а да ће разговоре са мандатаром нове владе почети тек послије формирања посланичких група у Скупштини Србије и разговора с њима.  "Прво морају да се заврше избори, затим да се формирају посланичке групе у Скупштини Србије, а онда ћемо разговарати са […]

понедељак, 17 марта, 2014 / 16:48

Предсједник Републике Србије Томислав Николић рекао је да ће Александар Вучић бити будући премијер, а да ће разговоре са мандатаром нове владе почети тек послије формирања посланичких група у Скупштини Србије и разговора с њима.

 "Прво морају да се заврше избори, затим да се формирају посланичке групе у Скупштини Србије, а онда ћемо разговарати са свим посланичким групама, иако знам с ким ћу разговарати о мандату", рекао је Николић у изјави новинарима у Крагујевцу гдје је присуствовао свечаној академији поводом обиљежавања 160 година Политехничке школе.

Николић је додао да о саставу нове владе треба да се разговара са онима који су ушли у парламент, али и онима који нису, јер, како је истакао, све су то грађани Србије.

Према његовим ријечима, све оно што треба да уради Александар Вучић, као будући премијер, и ја, заједно, јесу посљедице онога што се таложило годинама у Србији.

Николић је оцјенио – "да је свако отклањао по један дио не би морало оволико посла да буде пред новом владом", која, како је навео, због тога у прво вријеме неће бити превише популарна".

Николић је рекао и да су избори протекли у демократској атмосфери и да су резултати какве је и очекивао, као и да је погријешио у једном проценту.

"Они који су лоше прошли треба да размисле откуд толика популарност СНС-а, да ли су и сами у томе учествовали. Људи који су заједно са мном почели у вишестраначком систему, а воде неуспешне странке, требало би да размисле о томе", закључио је Николић.0 КОМЕНТАРА

  1. Kakve veze taj Vučeić ima sa privredom? Zna li kako treba da izgleda i da se razvije privredni sisitem jedne zemlje?
    A ne da ponavlja ko papagaj „strani investitori“. Taj nikad ništa u životu nije radio osim što je bio Šešeljev potrčko. A da mi nije bilo Šešelje nikad niko za njega ne bi ni čuo kao što ne bi ni za Đilasa, Tadića da im nije bilo Đinđića.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *