Никола Шпирић: Ако нас гурате у независност – нећемо бјежати!

Ако свјетски фанатизам Републику Српску буде тјерао у независност, она од тога неће бјежати, поручио је предсједавајући Савјета министара БиХ Никола Шпирић. Он је реаговао на изјаву високог представника у БиХ Валентина Инцка да би "отцјепљење Републике Српске од БиХ представљало постхумни тријумф Слободана Милошевића и доказ да се етничко чишћење исплати". Шпирић је поновио […]

субота, децембар 24, 2011 / 18:27

Ако свјетски фанатизам Републику Српску буде тјерао у независност, она од тога неће бјежати, поручио је предсједавајући Савјета министара БиХ Никола Шпирић.

Он је реаговао на изјаву високог представника у БиХ Валентина Инцка да би "отцјепљење Републике Српске од БиХ представљало постхумни тријумф Слободана Милошевића и доказ да се етничко чишћење исплати".

Шпирић је поновио познати став СНСД-а да је за Српску битан статус самосталности унутар БиХ.

"Високи представник је дао коментар као што је то могао и сваки други грађанин. То је његов став, а видјећемо како ће се ствари даље развијати", рекао је Шпирић.

Високи представник у БиХ Валентин Инцко изјавио је да не сматра да је могуће отцјепљење Републике Српске од БиХ, оцијенивши да би то представљало "постхумни тријумф /Слободана/ Милошевића и доказ да се етничко чишћење исплати".

Инцко је истакао да то међународна заједница никада не би одобрила, а ни он као високи представник. "Распад Југославије је завршен. Даљих отцјепљења више неће бити", рекао је Инцко у интервјуу за бечки дневник "Курир".
 0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *