Никола Поплашен: 1. март и све послије тога је одредила Америка

Бивши предсједник Републике Српске Никола Поплашен изјавио је да је референдум о независности БиХ, који је одржан 1. марта 1992. године, био нелегалан и да је ток догађаја који су услиједили био онакав како је одредио нови свјетски поредак. Поплашен је рекао Срни да би на питање легалности докумената који су услиједили након 1. марта, […]

четвртак, фебруар 28, 2013 / 18:27

Бивши предсједник Републике Српске Никола Поплашен изјавио је да је референдум о независности БиХ, који је одржан 1. марта 1992. године, био нелегалан и да је ток догађаја који су услиједили био онакав како је одредио нови свјетски поредак.

Поплашен је рекао Срни да би на питање легалности докумената који су услиједили након 1. марта, морао да одговори званични Вашингтон.

"Вашингтон треба да каже зашто им је то требало, а муслимани шта су мислили да ће тим постићи. Једино рјешење је било да су пустили народе у БиХ да се међусобно договоре, а нису", нагласио је Поплашен.

У БиХ је 1. марта 1992. године одржан референдум о независности БиХ, на којем је 62,7 одсто бошњачких и хрватских бирача гласало за независност БиХ и излазак из СФРЈ.0 КОМЕНТАРА

 1. Господине Поплашен, није баш тако било.
  СПО БиХ , чији сте члан тада били и ви, се залагао да се умјесто Вијећа грађана у Скупштину БиХ уведе Вијеће народа са правом вета. САД су то подржавале, а тај вето нам је омоћувао много шта. На примјер, могао се за почетак тим ветом спријечити референдум 1.марта 1992.године.
  СДС није био за ту опцију него је пристао на изборе за скупштину у којем је остало Вијеће грађана и Вијеће општина. Та вијећа нису имала право вета и издајничка политика СДС-а је довела до могућности да будемо прегласани на референдуму.

  САД су запамтиле свој став и у Дејтону наметнули Вијеће народа и ентитетски вето који је гарант да Србе нико не може прегласати.

  Знате ви све ово господине Поплашен, али ми није јасно шта то дугујете СДС-у па тако причате.

 2. „on ne može po crnoj zemlji da ‘oda, a ‘oće da bude predsjednik“

  Aktuelni poglavnik o legalno izabranom predsjedniku RS Poplašenu neposredno poslije ulaska na NATO tenkovima u BL.

 3. Istina je da su to poglavnikove riječi,izrečene prije ili poslije, manje je važno.

  Hvala na ispravci i potsjećanju kada je poglavnik dojahao na nato tenkovima, i pod čijim patronatom.

  A, kada ono Madlen donese babi buket ruža, a nedugo poslije toga je spičiše u Hag?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *