Никола Лазаревић: Све у нашем програму је авангардно

Предсједник Еколошке партије Републике Српске – Зелени Српске, одговара на питања о мотивима његовог политичког дјеловања, те шта ће његова партија донијети ново у НСРС.

уторак, 25 септембра, 2018 / 10:03

Ви сте једина политичка опција у Српској, већ годинама, која излази са прерогативом "еколошка" и поред тога што је то тренд у развијеном свијету. Зашто је то тако и какво је стање заштите природе у Српској?

Еколошка партија РС-ЗЕЛЕНИ СРПСКЕ постоји већ осам година. Успјели смо за ово вријеме да се наметнемо грађанима нашом идејом, идеологијом и програмом као једина авангарда у Републици Српској и БиХ, једина смо парламентарна партија у БиХ ЗЕЛЕНЕ оријентације на локалном нивоу.

Покренули смо ову спасоносну причу због економске кризе, неморала у друштву, свјесног уништавања привреде, више него нарушене ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ и могу слободно рећи, последњег УДРУЖЕНОГ ЗЛОЧИНАЧКОГ ПОДУХВАТА, крађе и приватизације ПРИРОДНИХ РЕСУРСА Српске, услова биолошког опстанка нашег становништва на овим просторима.

Нисмо ми са овом нашом хуманом и авангардном причом измислили топлу воду, западне земље су задњих деценија кроз улазак ЗЕЛЕНИХ ПАРТИЈА у локалне, регионалне и државне парламенте промијениле позитивно Европу до непрепознатљивости, просто је невјероватно шта су позитивно урадили по питању здраве животне средине и прилагођавања привреде ЗЕЛЕНОМ ОДРЖИВОМ РАЗВОЈУ.

Можемо само да им позитивно завидимо на томе, као и да на њиховим искуствима, доградимо неуништив правни, безбједносни, привредни и образовни систем, те да 100% еколошки очистимо територију и изградимо државу са социјалном правдом какве данас имају земље Скандинавије.

За ваш програм кажете да је авангардан. Шта је то испред времена у програму Зелених Српске?

Све је у нашем програму ЗЕЛЕНОГ ОДРЖИВОГ РАЗВОЈА и нашем пројекту изнуђене ПРВЕ ПРАВЕ ПОСЛЕРАТНЕ ОБНОВЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ авангардно.

Наравно, многи ће се изненадити нашим једностано изводљивим приједлозима, неки ће рећи да Никола Лазаревић враћа Српску у социјализам?

Могу само таквим да кажем, "нека иду на запад да виде да виде како функционише привреда тамо, нека виде која је привреда тамо на тзв.либералном тржишту у приватним рукама, а које су гране привреде због виталног националног интереса већински под контролом државе."

Наш програм предвиђа еколошку државу -100% здраву животну средину, већ догодине, уласком у НСРС, иде велико спремање, уређење, чишћење територије и апсолутна заштита одрађеног посла.

Наш програм предвиђа по хитном поступку доношење и провођење закона за рјешавање комплетне ЕКОЛОШКЕ ИНФРАСТРУКТУРЕ у свих 64 општине Српске, рок по ССП- АГЕНДИ до 2026 године, (студију сам прошле године израдио управо на основу рока из агенде), такође наш програм у овом сегменту предвиђа асполутну заштиту преосталих ПРИРОДНИХ РЕСУРСА, њихову ревитализацију и контролисано коришћење.

Шта су највеће препреке да Српска буде богата и просперитетна држава, када већ има милион становника на 25.000 км2, те како их отклонити?

Сад иде оно за шта ћу имати доста опонената, или боље речено, "патриота" који раде за менторе и увозне лобије.
Наш програм је базиран на основу наших позитивних правних норми на територију Републике Српске, он предвиђа ИЗНУЂЕНУ полудириговану привреду у наредна два (прелазна) четворогодишња циклуса , то је наш јасан одговор политичкој и економској ситуацији код нас, регији, Европи и свијету, све како би изградили неуништив ПРИВРЕДНИ СИСТЕМ ЗА НАРЕДНЕ ДЕЦЕНИЈЕ.

Значи, наш програм на основу територије, преосталих природних ресурса и људског потенцијала предвиђа МЕГА улагања за развој четири стратешке гране привреде као државних предузећа, или кроз ЈАВНО-ПРИВАТНО ПАРТНЕРСТВО под већинском контролом државе.

Та, нозовимо их четири КОНЦЕРНА, четири заокружене привредне цјелине су ПОЉОПРИВРЕДА,(изградња потребне инфраструктуре-кадрови- производња-откуп-прерада-продаја) ЕНЕРГЕТИКА-зелена енергија, ДРВНА ИНДУСТРИЈА-КОНЦЕРН СРПСКЕ ШУМЕ и четврта, МЕГА ТУРИЗАМ као посљедица апсолутно здраве животне средине, производње здраве хране и великих подстицаја за развој туризма у свим облицима.

За све то је наравно предвиђена ВЛАДАВИНА ПРАВА и доношење стимулативних Закона, све да би се обезбједила потребна средства у буџетима владе и свих општина, плус да би се повукла огромна средства из фондова ЕУ, фоднова које држе наше партнери ЕГП-савез зелених партија Европе.

И на крају, реформа образовања, односно образовање кадрова за потребе ових грана привреде које су од највећег националног интереса, све се то у овом СПАСОНОСНОМ ПРОЈЕКТУ једноставно може завршити у наведеним роковима, народ се може запослити, добро платити, младост сачувати и такав стандард постићи, да нас за десет година буде бар 10% више у Републици Српској,него што нас данас има.

Поред тога, наглашавате и да водите национално одговорну политику. Шта то конкретно подразумијева?

Могу да кажем да су ЗЕЛЕНИ СРПСКЕ и по том питању авангарда, ЛЕГАЛИСТИ, људи који поштују слово Дејтонског споразума.

Па није случајно баш Никола Лазаревић предсједник ЗЕЛЕНИХ СРПСКЕ први у Српској пласирао синтагму о СЛОВУ Дејтонског споразума, данас је то поштапалица већине "политичара патриота", зар не?

По чему смо ми још супер национално одговорни, осим што чувамо Дејтон, што рекли комунисти, "као зјеницу ока свога?"
Па наравно по томе што смо доказане патриоте, нисмо пљачкали државу у име народа, напротив, ми смо је стварали и градили, национално смо супер одговорни јер знамо да ће Република Српска нестати ако народно благо- ПРИРОДНЕ РЕСУРСЕ отму НЕЗАСИТЕ БИТАНГЕ, национално смо одговорни што хоћемо да очистимо Српску, да обезбједимо достојанствен живот свакој породици, што…..,ма једноставно речено, ЗЕЛЕНИ СРПСКЕ СУ ДОКАЗАНО НАЦИОНАЛНО ОДГОВОРНА АВАНГАРДА И ТАЧКА.

Да ли је политичко опредјељење Николе Лазаревића независна Република Српска?

Врло тешко питање, овдје нећу дипломатски избјећи одговор, ту је Никола Лазаревић као човјек који има СТАВ јасан, значи,наравно да јесте.

Ја као родитељ двоје дјеце прије рата нисам хтио вишенационалну БиХ, кад већ муслиманима и хрватима није одговарала вишенационална Југославија.

Међутим, потпуно сам данас свјестан гдје се ми као територија налазимо, свјестан геополитичке ситуације, уништене привреде, сиромаштва становништва и све већег одласка младих са ових простора, све као посљедица 15 година "неслоге" политичких блокова.

Зато ја молим Бога да народ отвори очи, да се сви окупимо око пројекта ПРВЕ ПРАВЕ ПОСЛЕРАТНЕ ОБНОВЕ и да народ не насједа на лажна обећања било ког политичара који данас "СЕРЕ" о нашем оцјепљењу.
Богата Српска је наш циљ, значи, уређена територија која има изграђен неуништив систем, управо систем који нуде грађанима ЗЕЛЕНИ СРПСКЕ, таква Република Српска нама треба.

Само таква Република Српска имаће заслужено поштовање сваке друге државе и наших комшија, па била га у склопу дејтонске БиХ, са искрено им желим, јаком, уређеном и развијеном Федерацијом, или без ње?

Који су основни проблеми грађана у вашој изборној јединици и шта ћете конкретно урадити да им помогнете, уколико будете изабрани у овогодишњи сазив НСРС?

Велике проблеме имају моје Пале, Сарајевско-романијска регија и исток Републике Српске, двије деценије се уништава привреда и краду природни ресурси, имамо на једној страни профитере и господаре живота и смрти, на другој сиротињу.

Управо су овамо ЗЕЛЕНИ СРПСКЕ последња НАРОДНА НАДА, на овим изборима ја сам супростављен тој спреги и њиховим кандидатима који траже посланички мандат да би довршили ПОЛУРОБОВЛАСНИЧКИ систем који је увелико на истоку Српске изграђен.

Овамо у регији догађа се референдум народа, посебно у Палама.

Бије се битка за очување природних ресурса и развој привреде на регији, бије се битка за господско Пале као монденски туристички и образовни центар, за РОКЕНРОЛ, ПОП И НОРМАЛНУ НАРОДНУ МУЗИКУ, ту битку бије Ниџо и ЗЕЛЕНИ, други се уцјенама по јавним и приватним предузећима, те масовном куповином гласова боре да се подрже своје господаре, ратне и послератне профитере, да се ојача робовласнички систем, да нас у будућности робовласници хране на кориту, све пуштајући нам уз помије ГАРУ као највеће достигнуће послератне српске умјетности.

Ових дана сте свједоци да у кампањи обилазим све начелнике на регије, неки су из власти, неки из опозиције, али сви су забринути за опстанак иастока Српске, сви су због тога уз Ниџа и моје приједлоге за увезивање привреде,.
За хитну изградњу-доградњу брзих цеста на истоку, сви су се слажу са нашим приједлогом увезивања дрвне индустрије кроз КОНЦЕРН СРПСКЕ ШУМЕ, сви једва чекају да натјерам Скупштину да донесу аванагардне законе из области подстицаја за пољопривреду, ви знате да је наш приједлог 20% буџета владе и 20% буџета сваке општине за наредне четири године.

Ово је неминовно урадити како би развили инфраструктуру, произвели здраву храну, прерадили је и обезбједили пласман, те обезбједили РЕЗЕРВЕ ХРАНЕ за сво становништво Српске за најмање три године унапријед, све као одговор геополитичкој ситуацији и невјероватним климатским промјенама задњих година.

Да не говорим колико су начелници задовољни приједлогом развоја туризма на истоку, посебно су ме сви изненадили сазнањем да данас Србија због ЗЕЛЕНИХ у парламенту повлачи стотине милиона евра на годишњем нивоу, да су свјесни како они на локалу могу повући велика средства из области еколошке инфраструктуре, за развој пољопривреде и туризма из фондове које држе наши партнери ЗЕЛЕНИ ЕВРОПЕ, наравно, ако ми постанемо парламентарна партија.

Ето отприлике одговора шта може Никола Лазаревић као посланик да уради за своју отаџбину, за моје Пале, регију и цијели исток Српске.

Са ким би Еколошка партија могла ући у коалицију, а са ким никад и ни под којим условима то не би могла?

Даће Бог да ЗЕЛЕНИ од јесени буду парламентарна партија, да тиме стекнемо услове да предложимо авангардна рјешења, да крене та пуна координација са ЗЕЛЕНИМ ЕВРОПЕ како би са једне стране афирмисали Српску и српски народ, са друге како би омогућили повлачење великих средстава из фондова које данас због својих ЗЕЛЕНИХ повлачи Србија.

Ви на Фронталу знате да ми годинама предлажемо владу националног јединства, да тражимо 2/3 већину, како у НСРС, тако и за заступање Српске у Сарајеву, да тражимо јасне програмске партнере, да инсистирамо на САБОРНОСТИ, све како би после избора са јасним програмом народу донијели наду и позитивну стваралачку енергију, те објединили све, од владе, локалних управа, осталих институција, удружења грађана и медије у моралном и привредном препороду, односно да би у наредне четири године збили редове и искористили све што вриједи у изнуђеној ПРВОЈ ПРАВОЈ ПОСЛЕРАТНОЈ ОБНОВИ.

На томе ћемо као парламентарна партија инсистирати и сигурно успјети, нашу часну и добронамјерну понуду нико неће смјети одбити, значи, нема више интересних коалиционих влада, прелетачевића и понижавања народа, ЗЕЛЕНИ СРПСКЕ доносе свјетлост и позитивну енергију у НСРС, ТО НЕКА ДОБРО ЗАПАМТЕ СВИ КОЈИ БУДУ СА МНОМ У СКУПШТИНСКИМ КЛУПАМА.

Шта би поручили бирачима, у смислу да вас власт сигурно неће покварити, те да ћете обећано испунити?

Ја сам у политику ушао као остварен човјек, доказани родољуб, хуманиста и задужбинар, живим за идеју модерне и развијене Републике Српске, државе гдје свака породица има достојанствен живот, гдје дјеца имају срећно дјетинство, млади све услове да проживе те најљепше дане, да уче, да се баве спортом, да се блицају и глупирају, да се буне за било шта што у друштву не ваља, да се окану у младости политике, да им младу невину душу БИТАНГЕ не искваре.

Живим за државу у којој ће млади да буду одгојени тако да бесконачно воле свој народ и своју Републику Српску, да поштују своју и традицију других народа , да поштују друге и другачије, али да имају јасно зацртан пут, да сачувају своју ОТАЏБИНУ, идући увијек бар корак испред новог времена.

Да вам одговорим децидно на питање, "да ли мене може власт промијенити, или да не испуним обећано?"
Никола Лазаревић је доказано човјек од идеје, човјек којим има СТАВ и држи ријеч,никад ја ништа нисам започео, што нисам завршио, ја сам творац програма ЗЕЛЕНОГ ОДРЖИВОГ РАЗВОЈА, зар може неко посумњати да би ја своје чедо могао издати?

Уколико освојите мандат за народног представника у законодавном тијелу, до степена да можда предложите или гласате за Закон о заштити српске азбуке?

То се подразумијева, масимално подржавам настојања овог патриотског портала да сачува српско писмо и српску традицију, све поштујући и уважавајући друге и другачије.52 КОМЕНТАРА

 1. Поздрав свима, хвала на подршци.

  Мислим ипак да је најзадовољнији Рајко Васић са приједлогом да четири стратешке привредне гране буду организоване као велики концерни под апсолутном,или већинском контролом државе.

  Наравно, све то уз 100% еколошки чисту средину и социјалну правду управо какву у својим размишљањима о партији социјалне сигурности, или како је већ он назива, неважно, све у свему, чисти социјализам рекло би се, зар не?

  1. Никола, усро си мотку до краја.
   Када сам дошао до “ сере “ мислио сам да сам прочитао “ сеире“.
   Турцизамом “ сеирити “ 100 пута боље би објаснио оно што си желио рећи.
   За некога ко је одрастао у Сарајеву ?!

 2. Османе,

  знам да је најбоља намјера,хвала ти, али ако сам бољи од само 70% кандидата, а има више од хиљаду кандидата из свих партија, онда испада да сам само међу првих 300, а НСРС има 83 посланика?

  Поздрав

  1. Па ја рекох „од најмање 70%“, не да бих био математички прецизан него да истакнем чињеницу да је то тако успркос и тобожњој личној квалитети кандидата и успркос подршци коју њима пружају инфраструктуре њихових моћнијих странака (поготово оних на власти), него што су Зелени, а које стоје иза својих кандидата/војника/послушника који спадају у тај проценат.
   Дакле можеш то и овако схватити:“Иако је Лазаревић кавлитетнији избор од 70% оних који ће ући у клупе НСРС-а…“
   Јел’ сад јасније шта сам мислио рећи? Поздрав и теби.

  2. Све је у реду, оно је била пошалица и добар мамац, видио си кад је неко добар рибар, како се упеца наивна рибица, поздрав..

  1. Nemoj ti mene Bin-Ladene u istu ravan sa „njiha“dvojicom.Jedan polupeder,ovaj drugi…ko bi ga znao. „… Ne, nikad neće, ko se Srbom zove,
   Pred vama strepit’, nit’ se molit vama,
   Nećete prepast’ oči sokolove
   Ovoga svjeta najžešćim mukama!“

   HIMNA

   Srba Muslimana

   Haj, nek jekne pjesma laka,
   Čedo našeg srca, žarka,
   Nek napuni sv’jet!
   Mis’o naša sveta čista,
   Kô proljetno sunce blista,
   Kô aprilski cv’jet.

   Nek odjekne, nek se ori,
   Naša nam je duša zbori,
   Pojmo složio oj!
   Sveta vjera nam ne krati
   Imenom se svojim zvati,
   Ljubit’ narod svoj!

   Pojmo pjesmu, braćo mila,
   Pravda j’ uvjek pobjedila,
   Pravdu voli Bog.
   U pomoć će Allah biti,
   Svetu svoju milost sliti
   Vrhu pravednog.

   Pojmo pjesmu, nek se vije,
   Neka bratsku ljubav sije
   Kroz naš zavičaj!
   Srpska vila eno hiti,
   Da nam lovor-vjence kiti,
   Pojmo složno haj!

   Haj pravo;dze da ga svrstamo.Nema vise nesvrstani,Nije Tito.

  2. Више волим критички и што реалније размишљати – о већини ствари а поготово оваквим политичким – а не само оптимистично или песимистично, иако и оптимизам и песимизам траже мање напора. Рецимо, ево један примјер међу многим, сматрам да је М. Хаџикадић, као кандидат за члана ПБиХ-а из реда бошњачког народа, најбоље рјешење и најбољи кандидат од свих понуђених, и то из пуно разлога, али нема шансе да уђе у Предсједништво (мада је и Хаџикадић тога свјестан). Има тако пуно примјера гдје су појединци – као људи са својим моралним и људским интегритетом и идејама – пуно квалитетнији избор од конкуренције, али… Таква је стбар и са Лазаревићем.
   Ипак, надам се да Лазаревић има више шансе за улазак у НСРС од, рецимо, Хаџикадића у ПБиХ. У сваком случају желим му срећу.

 3. ЗЕЛЕНИ ако не буде пљачке 100% улазе У НСРС на Сарајевско-романијској регији.

  Око 40% грађана Пала који се не могу купити и уцијенити је за господску причу зелених и Николе Лазаревић, тек иде ЗЕЛЕНИ ЦУНАМИ, пратите ме на фејсбук профилу, лакујте на фејсбук страници, све да могу да виде ваши пријатељи видјети како се господски кампања води, поздрав.

 4. Страховит пораз зелених, посљедично и Републике Српске, тако се празно осјећам, ја можда јесам идеалиста, али ово је СТРАШНО, просто не могу да вјерујем шта је са српским народом?

  Да ли је ово ментално стање нације могуће, да им поред двоцеденијске пљачке и понижења не треба да их неко тргне из ове АПАТИЈЕ, да им да наду?

  Боље понуде од ове хумана и авангардне приче сигурно није било.

  Све да остале грађане изузмемо, али, гдје су еколози, рибари, планинари, ловци,само у овим савезима има преко 30.000 чланова, гдје су њихови чланови породице, то је већ око 10% становништва, људи који знају шта значи чиста ријека, шума, извори воде, прелијепа природа и колико њима то значи, ако ништа због њиховог хобија?

  Гдје су спортисти, интелигенција, доктори, професори,наставници, учитељи, гдје су људи од пера, гдје су нормални људи који једноставно желе да имају ако ништа чисте ријеке, да не гледају смеће на све стране, да им не разносе смрад депоније смећа поред куће, да једноставно воле природу и воде нормалан живот?

  Зар не виђе народ у Републици Српској да су у кампањи дошли зелени из Србије, зар не чуше људе колико се задњих година помаже из фондова од зелених Европе у свим општинама око еколошке инфраструктуре, колико пољопривреди, колико се доби новца за изградњу насипа, све како уђоше зелени у Скупштину Србије?

  Зар не треба нама тај новац да коначно завршимо насипе на Сани, Врбасу, Босни, Дрини, Сави……, да нам не плаве плодна поља и не остају хемикалије после поплава у земљишту због неријешеног пречишћавања отпадних вода у свим општинама Српске, наравно и Федерације, јер и отуда дотичу хемикалије ријекама?

  Хајде да кажем овако, да су зелени Европе дали новац из фондова само хрватима, словенцима, мађарима, чесима……, рекли би, „јесте, њима дају јер су иста вјера и у ЕУ су“, али не, ВИЂЕ НАРОД СРПСКЕ У КАМПАЊИ да они дају новац и Србима у Србији, зато што имају зелене у парламенту.

  Зар је то толико лоше да и 2018 године тзв. велике партије и политички слијепци казне српски народ, све због тога што нису потписали споразум са ЗЕЛЕНИМ СРПСКЕ и помогли нам да уђемо у НСРС?

  Знали су добро да сами не можемо.

  Што не погледаше шта мудро уради Орбан у Мађарској и Вучић у Србији, па да то не ваља не би Вучић дозволио да прођу зелени у парламент у Србији и да у његову државу донесу преко партнера зелених Европе стотине милиона евра бесповратних средстава на годишњем нивоу из фондова, као и да им отворе врата за супер повољне кредите за еколошку инфраструктуру, пољопривреду………………….

  Али ето, нека и то буде, нека стварно не виде велике партије које се бусају у национална прса, или нека неће намјерно да виде колико зелени требају Српској у НСРС.

  Не само због фондова, него због афирмације пред свијетом и добре унутрашње организације, да се донесу и почну примјењивати закони, да одговоримо времену(ПОТПИСАЛИ СМО ОБАВЕЗУЈУЋИ СПОРАЗУМ- АГЕДНУ,(потписала и Српска и Федерација) ПО ЊОЈ МОРАМО МИЛИЈАРДЕ МАРАКА У СРПСКОЈ УЛОЖИТИ У ЕКОЛОШКУ ИНФРАСТРУКТУРУ ДО 2026 године), одакле ћемо то сад, а могли смо половину добити из фондова бесповратно?

  Да не говорим како смо могли да БАР ОЧИСТИМО СРПСКУ ИДУЋЕ ГОДИНЕ КАО ЛУТКУ, до душе, то смо могли урадити да је Сребренка и влада слушала ЗЕЛЕНЕ и Лазаревића још прошле, па и ове године?

  Све ово опет на страну, ПУСТИМО ПОЛИТИЧАРЕ, али побогу народе, зар смо толико ниско пали, зар и ово није национално одговорна прича, зар ово није добро за сваку породицу и дијете, зар је могуће да нас нема ни 3% САВЈЕСНИХ у Републици Српској?

  Наравно да није добро што ЗЕЛЕНИ нису ушли у НСРС, али се за ову часну идеју и нормалну причу треба борити, идеју и идеологију никад нико није побиједио, зар не?

  Шта је, ту је,све ћу учинити да ових дана наметнем критерије новој влади, како кроз приједлог економске политике за идућу годину, тако и кроз пројекат буџета да се ријеше бар основне ствари по питању заштите преосталих природних ресурса и уређења и чишћења цијеле територије Српске.

  Наравно, да ћу све учинити да постанемо парламентарна партија кроз ДОМ НАРОДА, тражићу то од СНСД, СДС, или било које друге партије и коалиције која нам то може омогућити.

  То би ЗЕЛЕНИМ СРПСКЕ као парламентарној партији донијело статус придруженог члана ЕГП.-савеза зелених партија Европе, као што су сад зелени у Србији и тиме да отворимо врата фондовима да не изгубимо стотине милиона евра, а партији, или коалицији која то уради, у будућности донијело много бенефита због тога што су гледали унапријед и радили у корист општег добра.

  П.С. Молим коментаторе да буду коректни, видјели сте у кампањи да смо нашу причу причали, да никог нисмо увриједили, на крају крајева погледајте моје задње обраћање на фејсбук профилу од петог октобра, иза сваке ријечи стојим сад, као што стојим иза сваке ријечи у овом интервјуу.

  Поздрав

  1. “Страховит пораз зелених, посљедично и Републике Српске, тако се празно осјећам“

   Па да те наки загонџија напуни, шта велиш?

  2. Мораш Симо бити коректан, пишеш господину човјеку, ономе кога сигурно много цијениш,што због идеје, што због образа, што због памети, зар не?

 5. Немој од мене тачкице тржити да расправљам са тобом, молим те, не знам шта си ми говорио, али знам да је мени Миле пола помогао, колико је Стевандићу од 2015 године, сад би ЗЕЛЕНИ СРПСКЕ имали најмање посланика као ПДП.

  Ово је добра ствар, најбоља у Српској, то треба Српска да искористи, са Николом, или без њега, нисам ја џаба нудио Стевандићу да пређе у Еколошку партију кад је напустао СДС, да тиме постанемо парламентарна партија.

  Ево доказа са Стевандићем, он је прејак, али прође на туђој листи, нема идеологије, нема партије.

  Не знам, неко каже да нису ушли у парламент, ако су прошли, једва 3% посто са логистиком која је била дупло јача него рецимо у СП.

  Да је ове три године Стевандић водио зелене уз подршку власти, сад би на нашем програму и идеологији добио најмање 10 посланика и вјероватно био најцјењенији политичар у Српској.

  Кад је већ формирао партију, па да смо заједно ишли у коалицији, уз ову логистику, због ЗЕЛЕНИХ, моје харизме и његове убједљивости, сад би имали 40.000 гласова, немојте уопште помислити да нисам хтио разговарати.

  Логично је да са свима разговараш, он новембра 2017 године мени кратко рече да иду сами и тачка, после подношења листи видјех зашто, да није био на Миловој листи, прихватио би он да добије изборе на нашој причи, сад би имали најмање 6 посланика, јебига, не да се сиротињи ситно самљети.

  Иначе, ми смо понудили споразум о сарадњи великим, видио си на АПОСТРОФУ, сви су га прихватили, али не би обавезе унапријед, хајде као видјећемо после избора.

  ЗМАЈУ сам га послао маилом, написао ми је у одговору да оно не би прихватио само, луд, глуп, или издајник српског рода.

  Добро што не прихватише ови мањи, код њих је велика борба за компензације и вијеће народа, али СНСД, то је ем грешка, ем нечасно према зеленим,програмским партнерима по споразуму из 2016 године.

  Нажалост, да би зелени Српске могли помоћи Српској, као што су зелени у Србији, или што су задње четири године у Мађарској, морамо бити парламентарна партија, то је услов придруженог чланства ЕГП-савеза зелених партија Европе, тиме и да се кашиком заграби из фондова.

  Како смо могли ући да сам тебе послушао, подсјети ме, ја сам знаода је то могуће да су нас велики погурали, као што је Орбан урадио у Мађарској, или што су то мајсторски урадили у Србији.

 6. Никола Лгендо,
  рањениче са Романије:

  “ranjenik sa Romanije 09.10.2018 11:18

  Ne znam šta je ovom narodu, upravo ovakvi kao Stanivuković i onaj nevjerovatni Lazarević iz zelenih Srpske trebaju sad narodu. Razumijem krađu glasova, razumijem da zeleni nemaju novac za kampanju, ali da nema 5% normalnih porodica i mladih ljudi da glasa za one koji se bore da žele da žive u zdravoj životnoj sredini, da sačuvaju prirodne resurse, da se razvije poljoprivreda, očisti Srpska, da se donesu stotine miliona evra iz fondova, kao što to sad zbog zelenih u Skupštini dobija Srbija, to je van svake pameti. Predlažem ovom malom fajteru da pređe u zelene kao poslanik i preuzme priču u Skupštini i zastupa Srpsku u Briselu i Strazburu, a Lazareviću da prepusti partiju ovom mladom čovjeku, nema druge ako nećemo da nam opljačkaju ovo malo resursa što je ostalo. Za četiri godine će sve biti kasno.“

  http://www.rtvbn.com/3924937/drasko-ostvario-najveci-uspjeh

 7. Сутра бих препустао партију неком посланику који има енергију и образ, зашто да не,мој циљ и јесте да ЗЕЛЕНИ СРПСКЕ по сваку цијену буду у парламетну из познатих разлога, то је цијена коју сам увијек спреман да платим због наше отаџбине и дјеце.

  ЗЕЛЕНИ ОТАЏБИНУ И НАШУ ДЈЕЦУ НИКАД НЕ МОГУ ИЗДАТИ, видјели сте ви тај слоган на мом билборду, зар не?

  1. Дај партију мени.

   Ваљда сам својим зрелим коментарима и прогнозама доказао да сам способан за политику.

  2. Evo i mene za analitiku i planiranje, pa da na iducim izborima zeleni postanu parlamentarni. Ali pod jednim uslovom da ti samo pecas ribu.

 8. Симо,све за ову спасоносну идеју и програм, нажалост због времена, печат зелених може у руке само неком ко је посланик и то са енергијом и образом.

  Значи, не може ако си само коментатор на Фронталу, мораш бити коментатор а изабрани посланик, нпр. као што је сад Мазалица.

  Тачкице, нажалост, немам ја времена из оправданих разлога да би дочекао твоју аналитику и Симову организацију.

  Зато ће неко сигурно бити посланик зелених у НСРС, или вијећу народа до нове године, а за четири године, кад мене будете помињали по добру, тада ће ЗЕЛЕНИ СРПСКЕ имати већ десет посланика.

  1. А сад контам…

   Мазалица ће напустити Додика и прећи код тебе.

   Што не понудиш Вукоту. Ускоро ће га ишћерати из СДС-а.

   Нема везе што није посланик. Има познатост.

  1. Што си нервозан рањениче?

   Живот је такав, чупав и длакав.

   Прије три дана ти очекивао премијерски мандат од Вукоте, а сад му мораш дати странку да има какву занимацију.

 9. Никола, ови су избори купљени са куће на кућу. Ако је њима добро теби треба да буде још боље јер си свјестан.
  Њихова побједа је понзијева шема, обично шибицарење коме ће доћи крај.
  Ако су они купили читав Братунац, Зворник и Невесиње то значи да ће сутра изгубити главу и подршку када се појави већи шибицар.
  Јебаће их ко Гадафија,само локалним дахијама обећају пашалук.

 10. Није Симо разумио опет шта сам му написао,ваљда ће сад сконтати међед зашто немам времена?

  Сјети се да сам основао партију после прележане тешке болести, да сам направио задужбине после тога и онда основао ЗЕЛЕНЕ, све да нешто урадим за свој народ док ми тече вријеме.

  Видио сам да нас намјерно јебу политичке курве и лобији, тада сам вјеровао у колективну памет, нажалост као као искусан и остварен човјек у животу, наивно сам вјеровао да народу само треба отворити очи искреношћу, идејом, образом и паметном причом.

  Иначе, не знам зашто помињете Вукоту у вези мене,чули сте ме на АПОСТРОФУ, на питање водитеља за кога смо за појединачне функције, одговорио сам „ко прихвати споразум на програмској основи и пројекат ПРВЕ ПРАВЕ ПОСЛЕРАТНЕ ОБНОВЕ, зелени Српске су уз њега-њих.“

  Чуо сам да ме на митинизима својатају из СЗП, наравно, одмах сам то демантовао на свим медијима, има и званично саопштење сутрадан, ако су то радили даље, а чујем да су то осим у Палама говорили и у Требињу и неким другим мјестима, то је знак да су ЗЕЛЕНИ СРПСКЕ и Лазаревић оставили трага као МОРАЛНА ВЕРТИКАЛА, па су нас уз себе прислањали да би показали већи образ.

  Ни са ким није било договора, СНСД као програмски партнер из 2016 године нас је издао, прво кроз пројекат уређења и чишћења Српске, период 2017-2018, онда и за изборе,нажалост није им требала наша позитивна прича, неко други, за неку другу причу им је требао, ваљда знате ко и за какву, шта да се ради?

  Значи, исти је приједлог споразума добио Вукота као и Додик.

  Није ме очигледно као човјека који види много даље разумио, није ме ни послушао, исто као ни сујетни Босић 2014 године, човјек који је крив за ово све што се Српској данас дешава.

  Ако има правде, док је у Вукоте печат,савјетујем му да му не да вијеће народа, свакако њему треба, нека погази ријеч, јер ту ријеч стечајни управик Српске из 2014 године не заслужује.

  Да се Бог наредио да ме Вукота послушао, кад није Босић још са јесени 2013 године, а касније у мају 2014 године, данас не би тражио бројање гласова, био би сигурно предсједник Српске.

  ЗЕЛЕНИ СРПСКЕ би били у НСРС.

  Значи, у Српској били би сложни и јаки као армирани бетон по свим питањима, коначно би дошла на ред четворогодишња програмска влада националног јединств.

  Због побједе Мила, Жељка би вјероватно била нови предсједавајући савјета министара, заједно са Шаровићем и неким министром из ДНС, или ПДП.

  Била би у свему најмање 2/3 већина, од НСРС, до Сарајева, били би што рече онај Перишић синоћ,сви окренути Српској, ја додајем, били би посвећени задатку, доградњи неуништивог система Српске и економском развоју следеће четири године, сви, од, СНСД, СДС, ДНС, ПДП, СП….

  Ниџо је моја господо испред времена, Симо ће рећи да је и он, можда и јесте али то никад неће доказати, Ниџо је идеолог, код мене је печат најбоље и једине неукаљане приче у Српској, до душе још кратко.

  Нажалост, Симо је дио тима који има невиђену памет, али нема ОБРАЗ,нажалост, због тога мора често да себе демантује.

  Овдје је у кампањи написао да ЗЕЛЕНИ и Лазаревић имају најбољу кампању, да је штета ако не добијемо повјерење грађана, зар ниси Симо и зар ниси то тада од срца написао?

  П.С. Дражен ме је стално пратио на фејсбуку, тражио до задњег часа да се опредјелим, нисам хтио без споразума и тачка, али коме ја то пишем, оним који су ми сваке секунде били на профилу, на меилу и били уз сваки мој телефонски разговор, зар не Драгуљче?

  1. Нисам рекао да је најбоља, него да је једина нормална.
   А бити нормалан у политици значи да код Срба никад нећеш бити изборни побједник. А и код осталих балканских будала.

   Тај филм смо ми из СПО давно одгледали, искусили на својој кожи, па ми те због тога жао јер стварно мислим да се једини бавиш битном темом.

  1. A знаш лу зашто сам ја најнормалнији коментатор на Фронталу?

   Зато што могу рећи да Рудоња није пуно паметан, али да има среће јер има глупе противнике.

   Зато што могу рећи да су Милошевић, Тито, Караџић, Младић … ђутуре и појединачно, фукаре.

   Зато што могу рећи да муслимани нису криви за рат и да су највећи губитници у рату, а видимо да је тако и у миру.

   Зато што сматрам да су Чанак и Чеда Срби на које се требамо угледати.

   Зато што сам био издајник-волонтер подржавајући Вуков антиратни СПО.

   Зато што сам за моментални улазак Срба у НАТО.

   Зато што ми Путин не личи на Месију.

   Имам још много таквих „зато“, а највећа нагтада за то ми је да ме многи из телалука и балилука сматрају екстремним српским националистом.

  2. Чанак је ратововао на Вуковару.

   Молим поштовање за то дело.

 11. Хало, пређите на други пост па се препуцавајте, овдје ако хоћете пишите о теми.
  Зар је прече срати о Чанку и Чеди, него кренути у борбу да се пониште све незаконите концесије на миницентрале, али Бога ми и на остале ПРИРОДНЕ РЕСУРСЕ.

  То очекујте, видјећете ускоро шта раде ЗЕЛЕНИ СРПСКЕ кад крену у борбу у коју сам требао кренути прије пет година, нажалост нисам, наивно сам мислио да има патриота, да има оних који држе до ријечи и споразума, да ћемо то ријешити без помпе, све у складу са Законом.

  Видјећете да Ниџо не гази ни једну ријеч дату у овој кампањи.

Оставите одговор