Никола Лазаревић: Правда, бунт, политизација?

Нисам мислио, али сам принуђен да после нешто више од два мјесеца од почетка протеста поводом смрти младог студента, музичара и спортисте Давида Драгичевића, нешто напишем и објавим као лични став.

недеља, 10 јуна, 2018 / 09:14

ПРАВДА

После несрећне и неубједљиве конференције за штампу МУП-а Републике Српске поводом смрти младог Давида Драгичевића, кренули су по мени оправдани протести његових пријатеља и његовог оца Давора.

Као родитељ и човјек који држи до правде и владавине права, одмах после невјероватне конструкције на наведеној конференцији за штампу, односно објашњења да се тај несрећни млади човјек "најео бурека", па после десетак минута "убио" скочивши у Црквину, те почетка протеста као одговора на такве ступидне конструкције, подржао сам протесте Давидових блиских пријатеља и породицу, те као јавна личност затражио да се под хитно проведе истрага која ће довести до стварних чињеница о смрти овог младог човјека.

У том мом јавном обраћању, такође је упућен апел свим политичким партијама, односно њиховом водству, да не користе ову трагичну ситуацију и протесте као полигон за јефтине политичке поене, све због практично започете предизборне кампање.

Од тада, до данас, зелени и ја као њихов предсједник, остали смо при првобитном ставу да подржавамо протесте, све док се не открије узрок смрти овог младог човјека, али јавно нисмо излазили са саопштењима, управо држећи дату ријеч.

БУНТ

У међувремену, од протеста Давидових пријатеља и борбе огорченог оца и унесрећене мајке, све да се открије права истина о смрти њиховог сина јединца, протести су прерасли у неку врсту бунта народа и младих људи.

Одавно бунт преко друштвених мрежа није само због овог неријешеног случаја, него због дугогодишње лоше ситуације у друштву, сиромаштва, незапослености, невјероватног богаћења појединаца и удружених криминалних група, односно спреге-политике, ратних и послератних профитера.

Не може се више овај покрет, овај народни бунт у коме учествује преко друштвених мрежа на стотине хиљада свих категорија грађана, подвести под медијску буну због смрти овог младог студента и музичара.
Ово је оно што је тињало у народу годинама, посебно у младим људима.
Десило се оно што сам знао да ће се десити,није више могло, годинама су се нудила рјешења, власти на свим нивоима су то игнорисале.

Значи, десила се медијска буна, баш онаква на какву сам позивао младе у својој колумни коју сам објавио прије 16 мјесеци на Фронталу РС, колумни под називом "БУНИТЕ СЕ МЛАДИ, СВИ ВАС ЛАЖУ И ЗАЈЕБАВАЈУ".

Нажалост, повод ораганизовања преко друштвених мрежа је трагичан, ја сам фебруара 2017 године позвао младе да се организују и на писмен начин преко друштвених мрежа "растуре" све оне који су задње двије деценије њихове родитеље понизили,опљачкали и оставили без посла, тиме и достојанства, а њихову младост учинили неподношљивом.

ПОЛИТИЗАЦИЈА

Намјерно сам одвојио протесте у организацији огорченог оца и групе његових пријатеља, групе која је почела протесте под називом ПРАВДА ЗА ДАВИДА, од оправданог бунта стотина хиљада грађана преко друштвених мрежа, грађана којим је за организовање преко друштвених мрежа и изражавање незадовољства стањем у друштву била иницијална каписла, више него сумњива смрт овог младог харизматичног човјека.

Сви они подржавају свакодневну борбу за откривање "убице-ца његовог сина", коју води отац покојног Давида и група њему блиских пријатеља, али ове стотине хиљада младих и других огорчених грађана, кроз учешће у фејсбук групи ПРАВДА ЗА ДАВИДА, буне се и указују кроз своје коментаре на велике неправде које су се десиле и које се и данас дешавају у нашем друштву.

Оно што ми је почело сметати као човјеку и родитељу који искрено подржава велику борбу оца Давидовог и борбу његових блиских пријатеља, јесте увелико политизација самих протеста, што од стране медија, што од стране политичара опозиције и позиције, што од…………..

Прерасло је ово у нешто много више од ове праведне борбе да се открије прави узрок смрти овог младог човјека.
Велика се ту тренутно каша кува, што по инерцији, што од неких који користећи бол, измореност, али и задивљујућу упорност оца Давора, користе ову несрећну на више начина.

Да будем скроз директан, вријеме је да се професионално у тужилаштву, све уз помоћ МУП-а Републике Српске одради посао и за пар дана открије права истина о смрти Давида Драгичевића, вријеме је због унесрећене и исцрпене породице, његових блиских пријатеља, пријатеља из групе ПРАВДА ЗА ДАВИДА, али и због мира у кући званој Република Српска.
Вријеме је да се то уради од стране оних који то сада раде, или да одступе, а да одговорност и случај преузму они који знају, могу, или смију расвијетлити, не само овај трагичан догађај?

Вријеме је, не само због ПРАВДЕ ЗА ДАВИДА, да се ово по много чему посебно дијете смири у свом загробном животу, а породица нађе утјеху у молитви и подршци пријатеља, него и због будућег стабилног стања по питању безбједности у Републици Српској.

Вријеме је и због предизборног времена у коме овим стотинама хиљада незадовољних из групе ПРАВДА ЗА ДАВИДА, на јесењим изборима треба неко на миру и чиста образа дапонуди рјешења која траже?

Рјешења излаза из ове моралне и економске биједе, рјешења која ће њихово незадовољство после избора претворити у позитивну стваралачку енергију, енергију која може за кратак период да препороди Републику Српску.
Вријеме је дакле да се подвуче ЦРТА по свим питањима живота и рада у Републици Српској, да се после 22 године пљачке и понижења крене у ПРВУ ПРАВУ ПОСЛЕРАТНУ ОБНОВУ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, вријеме је да те стотине хиљада оправдано незадовољних чују и виде да то неко искрено жели, зна и може урадити.

Вријеме је, да се на позитиван начин њихова буна преко друштвених мрежа материјализује, да се њихов једноставно остварив циљ, односно сан о нормалном друштву и достојанственом животу у Републици Српској буде у наредним годинама остварен,наравно, све уз њихову подршку оним који знају шта хоће, оним са ОБРАЗОМ и ЗНАЊЕМ, оним који их нису ове мјесеце њихове оправдане буне злоупотребљавали, а у прошлости њихове породице понижавали и пљачкали.91 КОМЕНТАРА

 1. Mučno je ovo sa Davorom što gledamo svaki dan. Režim je odlučio umoriti porodicu u punom smislu riječi,gledati iz fotelja kako jedna porodica umire zbog tuge i nepravde.
  Sa druge strane Davor je svjestan da zlikovačkom režimu koji štiti nalogodavce i ubice trenutno može samo nanijeti dosta štete ako ga već nije u stanju pobijediti sada sa već više od 300 000 ljudi koji ga podržavaju.
  Zato smo u pat poziciji.
  Kada bi teoretski sutra ujutro Lepir pokrenuo istragu o ubistvu Davida to znači samo jedno, da cjelokupna režimska gamad može da ide kući i čeka policiju.
  Njihov svijet bi se srušio.
  Davor do sada nepogriješivo vodi borbu,na svima nama je da ga ne ostavimo.
  Režim mora pasti po svaku cijenu,ako ne na izborima koje će kupiti onda u nastavku protesta. Sa politikom koja na ovako otvoren način stoji iza ubica od Vukelića,Garića do Davida i mnogo znanih i neznanih čiji svirepo uzeti životi predstavljaju za režim samo broj u ladicama nema više nagađanja.
  Moraju biti srušeni ameriko pomozi!

 2. Рано је тачкице за одговоре, нека се мало погрије атмосфера, нећеш бити незадовољан одговором Лазаревића на твоју безимену констатацију.

  Ово само написах коментар да се захвалим Фронталу на објави текста.

 3. Тачкице,

  људска, па и политичка пристојност налажу честиту човјеку да се на непримјерен и политикантски начин мијеша у овај трагичан случај.

  Тако смо зелени и ја урадили, познато је да смо јавно, одмах на почетку протеста подржали оца Давора и групу његових блиских пријатеља, те оправдали протесте на Тргу Крајине.

  Истовремено, знајући да ће се ово користити од стране оба блока, позвали смо све лидере и партије да се уздрже од мијешања.

  Ми смо своју ријеч одржали, други нису(част изузецима).

  После седамдесет дана, као неко ко учествује у јавном животу, имао сам право и обавезу да у лично име кажем нешто везано за овај случај, те надам се, на коректан начин опишем оно што се око њега „исплело.“

  Ти си „тачкице“ са својим коментаром показао да си увелико сврстан у неку од политикантских група, што је по мени легитимно.

  Ипак хвала ти, твој тендециозни коментар управо дискриминише „тебе и твоје“, а мени управо даје за право да се као родитељ који подржава сизифовску борбу оца Давора, али и као одговоран политичар бираним ријечима огласим по овом питању после више од два мјесеца непримјереног понашања „ВАШИХ И ЊИХОВИХ“(част изузецима), те очигледно тедненциозног мијешања у овај трагичан случај већине медија.

  Логане,

  наравно да могу, али мислим да би то било неукусно и дало би за право разним тачкицама, да ЗЕЛЕНЕ, једине неукаљане приче у Српској и честитог човјека Лазаревића нападну.

  Да кроз медијску дискредитацију од зелених који по свим питањима живота и рада у нашем друштву имају СТАВ, направе популистичку партију.

  Нећемо им пружити прилику, напротив, ми сваким даном показујемо колико вриједимо морално, програмски и колико у овом времену требамо сваком младом човјеку и свакој разумној породици, управо као једина права АЛТЕРНАТИВА у борби за нормално и праведно друштво.

  Да не говорим шта би од доказано хуманог и часног Лазаревића урадили, наравно кад би могли?
  Зато ту прилику неће од нас и мене добити, али да неко из групе може овај текст са Фронтала поставити на фејсбук групи ПРАВДА ЗА ДАВИДА, свакако да може.

  Поздрав обојици.

  ПС. Логане, не разумијем оно, „али на ћирилици“?

  1. Nikola,slažem se da bi bilo ružno da ti objavljuješ svoj tekst u grupi “ PRAVDA ZA DAVIDA“. Možda još nije vrijeme ali ga svakako treba objaviti sa onim tekstom što si ga preporučio meni jutros.
   Pozdrav

 4. Младене,

  ево имаш гратис од мене да ти ову колумну објавиш на групи, наравно, ако си њихов члан(моја препорука уз прилог колумне „Савез за (не) промјене у Српској“ од маја 2014 године и колумне,“Буните се млади, сви вас лажу и зајебавају“ од фебруара 2017 године).

  Нека чланови виде да Лазаревић и зелени не мијењају мишљење, да стоје чврсто иза своје идеје, идеологије, и програма, те чистог образа као СУНЦЕ ЖАРКО.

  Зар није тако Симо?

  1. Боже сачувај да инсистирам,има ко то урадити и без тебе,ја само одговорих на твоју констатацију.

 5. Nikola i pero Krajnik polako vrbuju Mladena.A da vidimo sta mu to Nikola preporucuje,koju kolumnu…

  Text je preobiman da ga objavljujem ,evo samo da se vidi kako su ljudi onda komentarisali ono sto M´laden sad hvali kod Nikole .Mladene .zadnja sansa ili si sa „nama“ i li sa „njima“nema treceg puta to je smo tito uspio.

  Mladene izjasni se ,na cijoj si strani…

  https://frontal.rs/savez-za-nepromjene-u-srpskoj/

 6. Ovo je pomalo smiješno. Jasse ko Dodik proglasi izdajnicima narod koji se buni pa se oni jadni pravdaju pred kamerama.
  Kao kada bi ja sada tražio od njega,sime ili bilo koga da se izjasni o zeiss-u koljaču.
  Niti me to zanima niti to tražim ili želim.
  Zato ću se izjasniti na šaljiv način

  https://youtu.be/Btrk5B5FN64

  Izjašnjavanje bez osude onih koji „vrbuju“nije ništa. Oni meni da dobacuju dok čitam referat.

  https://youtu.be/6wjDUyw4yBA

 7. Господине Лазаревићу, зашто ви као жарко сунце чист и суперчасан човјек и родитељ не организујете већ овог викенда у Палама скуп подршке родитељима Давору и Сузани? Одржите говор пред масама, објавите на ју тјубу, а ја бих то објавио у групи „Правда за Давида“, иако иначе не објављујем тамо ништа.

  Видјех да се пријависте за изборе, па знајте да сте овај пут под лупом, јер је трговина бирачким одборима кривично дјело. Видјећемо с ким ћете овај пут у програмску коалицију.

  1. Не мора он на Палама организовати протест „Правда за Давида“. Има на Палама сличан илидрастичнији случај.
   Нека организује „Правда за Владислава и Далибора“.

   Погледајте овог блама истражних органа:
   http://rtrs.rs/vijesti/vijest.php?id=47191

   Оптужени је ослобођен оптужбе, односно није ни поднесена.
   Ако човјек стварно није крив, онда треба организовати „Правду за Светка“

 8. Дражене, твој коментар није достојан одговора, јер је одговор управо колумна дала.

  Нажалост морам јер сам у колумни изразио лични СТАВ после политиканства других дугог 70 дана.

  Значи понављам, поготово теби, зелени и Лазаревић стоје иза својих ријечи од првог дана, баш онда када си и ти овдје негдје на Фронталу похвалио моју подршку оцу и групи, те моју осуду оне катастрофалне конференције за штампу МУП-а, као и позив другим партијама да подрже породицу, али да се политикантски не односе према овој трагедији.

  Да ли си ти прочитао колумну и схватио шта је капетан Лазаревић написао, или се намјерно правиш блесав, па ми кажеш да се бавим политиканством и организујем протест у Палама, да бих спао на ниво политичке фукаре?

  Немој молим те даље на ову тему, можеш ме поткачити на другим мјестима, имаћеш прилике, ја сам кренуо у кампању, много ћеш ме читати, слушати и гледати следећих мјесеци.

 9. Поставиом Јасмин на горе на линк моју колумну „САВЕЗ ЗА (НЕ)ПРОМЈЕНЕ У СРПСКОЈ“

  Сигуран сам да је то урадио да помогне СЗП, да им укаже на смјернице док још могу другачије поставити листе и причу у наредном периоду.

  Ево сад је прочитах, тврдим, нека примјене моје приједлоге и добијају изборе, чак им и прејаки Лазаревић не би могао парирати ако ово буду знали одрадити.

  У осталом, и да знам како, не бих, што бих се борио против приједлога вођења кампање, све да би коначно после избора дошао до свог спасоносног пројекта ПРВЕ ПРАВЕ ПОСЛЕРАТНЕ ОБНОВЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ.

 10. Цитираћу фб статус мог комшије, радикалног атеисте:
  „Političari koji se boje politizacije protesta PRAVDA ZA DAVIDA, možda se ne bi trebali baviti politikom, nego stočarstvom i poljoprivredom, kao i njihovi roditelji…
  Ja sam za to da se sve i odmah ispolitizuje do kosti pa da pohvatamo ubice i da vidimo napokon, koja stranka je uz narod, a koja uz ubice…
  Pa da vidimo da li da se u Oktobru spremamo na izbore ili revoluciju…“

 11. Шта је Јасе, појела маца језик?

  Боже ти сачувај јесмо јаки по свим питањима:
  ЕКОЛОШКА ДРЖАВА
  – национално одоворна политика од првог дана
  -па безбједност-
  па витални национални интерес српског народа
  -па анјвеће слободе и права запамћене у историји за све грашђане Српске
  -па поштовање СЛОВА ДЕЈТОНА, синтагме написане у мојој колумни двије године прије свих других
  -па позив на САБОРНОСТ од првог дана
  -па јасан програм ЗЕЛЕНОГ ОДРЖИВОГ РАЗВОЈА, са посебним акцентом на апсолутној заштити и ревитализацији природних ресурса, те њихово контролисано коришћење за развој стратешких грана привреде, све са роковима извршења
  -па успостава неуништивог правог, политичког, привредног, безбједносног и образовоног система, па бесплатно школство и здравство и социјална правда као у Норвешкој

  Односно, све то заједно у нашем прије пет година објављеном пројету 4+4 године, пројекат о изнуђеној ПРВОЈ ПРАВОЈ ПОСЛЕРАТНОЈ ОБНОВИ.

  Да вам кажем, јебеш све то, увијек ће се наћи политичка битанга и партија да каже преко њима оданих медија да је он, или да су они бар дио овога смислили и увијек се у задњих 20 година за ово борили, али јебе те стечајне управнике Републике Српске њихов ОБРАЗ, или јебе их само једно, оно што смо ми ЗЕЛЕНИ једини чисти као СУНЦЕ ЖАРКО, зар не Симо?

 12. апостроф 15. јуна 2018. у 14:48
  Шта је Јасе, појела маца језик?

  Ohani malo Nikola,ispade mi baklava iz usta kad sam vidio koliko si toga nabrojao.Polahko .trenutno mi je secer na vrhuncu pa moram odmoriti…

  Nisam ni ja na tvoju slavu trazio odgovore…

  A za ono vrijedzanje da pijem,a sveti mjesec posta….jeboli te simo a ti njega

 13. Јасмине,онда извини, са закашњењем БАЈРАМ ШЕРИФ МУБАРЕК ОЛСУН, теби, нашим од мене поштованим бошњацима (чак и оним злим,оним којих има код свих народа, посебно оним који мрзе Србе, али такви мрзе и бошњаке и све друге, они су зло сами по себи), те сву срећу и здравље свим муслиманима свијета,посебно мученицима којим душмани државе и живот сатраше.

  Чувај се Јасмине баклаве, опасна ти је по твоју ћуну, чуј баклава, па мамурлук, критична комбинација, поготово ујутро, шта да се успалиш, а ханума не да, или није ту?
  Хоће то ударити у мозак, зар не?

  Поздрав

  ПС. Намјерно наведох само основне ствари из програмске декларације на којим инсистира од првог дана оснивања државотворна и национално одговорна, али и супер хумана Еколошка партија Републике Српске.

  Морају се навести чињенице и дати грађанима до знања да се једино зелени нису ни у чему промијенили, да раде стратешки и виде деценије унапријед по свим питањима.

  По зеленим Српске,не може се мој Јасмине одступити од слова Дејтонског споразума, од идеологије и јасног програма партије која гарантује стабилну,чисту, културну, богату, безбједну и вјечну Републику Српску у склопу дејтонске БиХ, наравно, ако покажу комшије да хоће да будемо и даље заједно?

  Не може се одступити од идеологије и програма који може много помоћи и Федерацији, све уз слогу и поштовање, панављам, ако то хоће комшије?

  Исто као што се не може побити чињеница да Република Српска и Федерација, односно БиХ, никад неће добити средства за еколошку инфраструктуру, пољопривреду, туризам, образовање, ако ЗЕЛЕНИ не буду парламентарна партија и дио власти, тиме и дио породице ЕГП-зелених партија Европе, савеза који је дио владе у Бриселу, савеза који располаже у четворогодишњом циклусу са новцем у износу од преко 300 милијарди евра.

  Средствима која дају само државама које имају зелене у парламенту и власти, без обзира, да ли су те земље чланице ЕУ, имају статус кандидата, да ли су почеле преговоре, или су само потписале споразум о стабилизацији и придруживању.

  Чињенице су чињенице, зар не Симо прејаки?

  Од сада ћу Симо тебе звати „Симо прејаки“,мене ти „Никола јаки“, пошто сам ја партизановац, а водим зелене, значи, „МНОГО СМО ЈАКИ“.

 14. Читам ову моју задњу реченицу, јесте глупа мили Боже?

  Ваљда је логично написати, мене ти „Никола јаки“ пошто сам зелени партизановац, значи, „МНОГО СМО ЈАКИ“

  Што рекле комуњаре, друштвена самокритика, зар не Симо прејаки?

 15. Е јеби га!
  Ти си ово написао и дао ми идеју.

  апостроф 14. јуна 2018. у 21:40
  “Какве имају везе ове двије намјенске партије са неукаљаним зеленим и прејаким Лазаревић, те јаким политичаром Стевандићем?“

  Мало је за тебе рећи да си јак. Кад си само јак то имплицира да има неко јачи, а и сам си за себе,, с правом, написао да си прејак.
  А за Стевандића си написао да је јак. Ти си изнад њега, тако да ти ово “прејак“ заслужено припада.

  Ипак предлажем слоган за изборе “МНОГО СМО ПРЕЈАКИ“.
  Размисли о томе…

 16. Сад ми паде на ум идеја да бирамо најзеленијег есдесовца тј. трећег најзеленијег јер се прва двојица већ знају.

  Иако та двојица неће учестовати у бирачком натјецању, конкуренција је и даље јака.
  Пробос, Омер, Звецко …

  1. Zaboravio si Urketa nejakog,nagrada povodom 1. Marta na zidu,Probos mu mentor bi(j)o* da bi ga na kraju izbacili iz stranke. Probos se osjeti(j)o ugroženim kada je vidi(j)o.
   Probos se kidao kao Toma grobar prije nego je raskopao stranku kao čuvar stranke u zimskom periodu.

   * radnja je duže trajala dok baš nije ozelenilo pa su morali čupati iz korijena, mora se znati ko je najzeleniji Probos.

 17. Бајро је цар, волио сам га, гинуо је на терену.

  Што се тиче „прејак“, имаш право.

  Може овај, „ПРЕЈАКИ СМО ЗА ПАПКЕ“.

  МНОГО СМО ПРЕЈАКИ, тупаво, то личи на мисао неког зведаша коме је Аркан идол, а ПРЕЈАКИ СМО, то би већ на нешто личило.

  Иначе, сјећаш се када је неко смислио партизану слоган „МНОГО СМО ЈАКИ“, стварно сам био поносан, никад ништа боље чуо нисам.

  Онда су неке Арканове тупаџије штампале слоган на дресове „МИ СМО ЈАЧИ“, то је толико било глупо, да никад ништа глупље у животу нисам чуо и очима видио

  После пар седмица неко се паметан сјетио и повукао тај слоган,ту наказну реченицу у којој су звјездаши сами себе понизили.

  Баш сам се осјећао добро, тупаџије одговарају на наш слоган, а нико их није ни поменуо, халооооооо тупаџије, то ми нешто сами између себе, значи, „МНОГО СМО ЈАКИ“ и тачка.

 18. Ево нешто екслузиве.

  Мало ми је додијала прича неких како иду на 100.000 гласова, неће добити ни половину, поготово после прелетачевића.

  Значи, нека припреме паре да освоје 6-7 мандата, запамтите данашњи датум.

  Други који неће имати више од 2-3 посланика такође најављују 100.000 гласова, запамтите датум.

  Такође ниједна партија прелетачевића неће ући у парламент, неће ни мој Личанин, што ми је искрено жао, јер поштујем њега и Михаљицу, имају став и муда.

  Успут, чух да ће СДС Михаљици помоћи, честитам на томе, заслужио је, а и једини је осим зелених сачувао у имену партије префикс РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, док су неки који су то имали, давно заборавили на Српску, а хоће 100.000 гласова?

  Нема везе какво је име, него какав си човјек и шта радиш?
  Ево, сви знају да сам чист као СУНЦЕ ЖАРКО, да сам хуманиста, да сам спашавао муслимане, да сам помагао свакоме, да се борим за будућност све дјеце на овим просторима, а партија ми се зове ЕКОЛОШКА ПАРТИЈА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ.

  Препоручио бих ПДП да потпишу са Личанином коалицију и за НСРС, и дају човјеку компензацију, сигурно ће са њима заједно добити више гласова, него колико вриједи један мандат.

  Е сад оно због чега је екслузива, ЗЕЛЕНИ иду на све гласове незадовољних, неопредјељених и апстинената.

  Ту су сви незадовољни грађани свих вјера, млади људи, све часне породице и појединци, најмање их је око 200.000, успалиће Ниџо народ ускоро, биће њих и много више.

  Значи, зелени иду са понудом коју народ неће моћи одбити, иду једини са ОБРАЗОМ пред грађане,идемо са образом пред сељака, младог човјека, мајку, ђеда, бабу,пред младе породице………………….идемо са фантастичним програмом и прејаким Лазаревићем да донесемо нову идеју и позитивну енергију у НСРС, да дословце својим господским понашањем, али и чврстим СТАВОМ преузмемо доминацију у НСРС, сигуран сам да ћемо јесенас због наше понуде коју нико нормалан не може одбити добити више од 100.000 гласова.

  Мора се другачије у НСРС радити, јебеш ти овакве већине, кад 15 посланика ЗЕЛЕНИХ нешто предложи што је добро за народ, видјећемо ко ће смјети бити против, а да га народ на улици не линчује?

  Да добро сте чули, ЗЕЛЕНИ ће за свој рад свако мјесец дана полагати рачуне народу на трговима по свим градовима Републике Српске.

  Рекох ли ја да идемо у моралну и привредну обнову, или не?

  1. Кад већ велиш да си чист као сунце жарко, шта мислиш за слоган:“Да нас огрије сунце (жарко).

  2. Simo,ima bolji slogana.
   Nekada davno dok još SNSD nije skontao da je najbolje za beskućnike i mentalnu sirotinju pričati o srpskoj kući do kuće već je svaki dahija smišljao slogan za svoju stoku u Brčkom je sa sloganom “ od rada se živi“ doživio potop.
   Nikola,trebaš nešto da izgleda ekološki a da bude trula gebelsovština srpska.

  3. Prvi slogan:
   – SRPSKA KUĆA NA KUĆI
   ukazuje na problem globalnog zagrijavanja,a i dalje ostaješ dovoljno zeleni ( selo na 500 kvadrata).

   Drugi slogan:
   – BUKVIĆ,MOZAK RAZVOJA
   Spoj bukve i održivog ekološkog razvoja. Bukvalno do pobijede.

  4. Sta ima ljigavije od politicara na vlasti?
   Politicar u opoziciji.

   Sta ima ljigavije od politicara u opoziciji?
   Propali politicar.

   Sta ima ljigavije od propalog politicara?
   Nikola Lazarevic.

   Nema dalje.

  5. Не каже се љигав него лигањ.

   Сваки рибар то зна.

 19. Шта је тачкице п*чкице, што ти смета биједо што ћемо са ОБРАЗОМ од сваког честитог младог човјека, од сваке честите породице, од сваког честитог удружења грађана затражити подршку за наш спасоносни програм, што ћемо понудити НАЦИОНАЛНО ОДГОВОРНУ ПОЛИТИКУ, што ћемо донијети слогу- САБОРНОСТ умјесто подјела,што ћемо обећати да ћемо сачувати природне ресурсе, очистити Српску?

  Да ти не смета што као партија која има идеологију коју сав нормалан свијет поштује можемо отворити врата Европе и свијета за Републику Српску, што Српску и српски народ и све њене грађане можемо кроз нашу хуману мисију да афиермишемо пред напредним свијетом.

  Да ти не смета што твоја партија то не може биједни БОТЕ, да ти не смета што можемо излобирати као ЗЕЛЕНИ стотине милиона евра за еколошку инфраструктуру, за стратешки пољопривреде, што ћемо као СНАЖНА И ЧАСНА ПАРТИЈА У НСРС полагати народу рачун јавно на трговима?

  Да, полагаћемо рачун народу на трговима, Лазаревић кад обећа, ријеч се по питању живота и смрти мора одржати.

  Да ти тачкице баш та част и образ коју нуде ЗЕЛЕНИ СРПСКЕ не смета, уста те ј*бем шкрбава, што рекао геније Савићевић.

  1. Hoces da nam se ushlihtash a tako nam se obracas? Ne ide to tako moj Lazarevicu! Mozda te malo i testiramo… Padas sefe.

  1. Изгледа да АИД слаби. Једино они не знају да је нацрт програма Еколошке странке правио Симо Ороз, а обојио га, прилагодио народу Никола.

   Ја са Николом комуницирам свакодневно, а често се и видимо.

   Највише волим да га зезам на Фронталу у вријеме кад сједим са њим. Он не зна ко је Симо Ороз.

   Можете замислити ћеиф кад гледаш Николину реакцију са метар даљине даљине, уживо, када чита коментар у којем га подјебајеш.

   Због те привилегије да се коментари објављују тренутно, Фронтал је бисер којег треба чувати и помоћи.

 20. Џасмине, Заисско,

  Осјећате ли понос када Млађо из Зенице и Владо из Сарајева, са селекторских клупа, воде двије свјецке репезентације?

  Шта мислите да су умјесто њиха нека друга двојица?

  Аааа…

  1. свјецке репезентације? malo desno, malo levo, ali nikako pravo(pisno), nego ko pravi Bosanac, jeboga „precjednik“ njegov.

  2. Како туре брзо уфати оно „свјецки“, а оно „њиха“ му тако домаче да га није ни приметио.

  1. To pitaj Dr. Dabica, kalemara iz v drenove, podlipasa, a i ponekog iz sanu (po srbski anus). Humano im se naserem na intelekt. Mozda bi se i usrani djeneral u hagu neceg mogao prisetiti samo ako je promenio pelenu xxxl.

  2. Што ће рећи, Млађо из Зенице и Владо из Сарајева су напуштили хобале Босне јер их је на то наговорио Обрван.

   Аферим и напуши се курца..

 21. Што ће рећи, degen sa leve obale drine, najedi se govana zajedno sa mladjom i vladom. Da ne zaboravim i tvoje vodje koje ti neprestano dopunjavaju dozu. Samo hasaj, ne brini, mantijasi iz spc-a su blagoslovili. I dok se ti dosetis, deca ceti stasati za topovsku hranu, ali zato sto si ih gajio kao pecurke, odnosno, drzao u mraku i hranio govnima, nece se ni oni dosetiti. Alal vera, Budalo.

  1. Ti si stvarno mentalno bolestan čovjek,neprestano zapinješ za srpsku djecu. Pokušavaš svoj nacizam zaviti u oblogu zabrinutosti pa ti kao daješ savjete srbima šta trebaju raditi.
   Nema zajednice koja ne propada nakon svega što smo preživjeli.

   https://youtu.be/QcxPUbh4ogg

   Pa u Brčkom se muslimani iseljavaju listom iz sela nisu palili četnici niti koga silovali kako voliš da pišeš.
   Razmisli malo,tvoje prijetnje nisu bezazlene kao što misliš.

  2. Hey, mladjane, citaj kao sto je i napisano. Kakve pretnje covece?
   Kada ste vi „pravi srbi“ prihvatali zdrave savete? Kakva muslimanska sela? Dok se ideja „golemosrpstva“ ne zatre, tvoja deca imaju sigurnu ulogu u nekim od sledecih sukoba. Zato, ti i ovaj pijani kokot izvucite glave iz dupeta i u interesu vlastitog opstanka sagledajte situaciju iz svakog ugla. Duvate u istu bundevu, a zanemarujete sa koje strane vetar stvarno duva. Bilo je lako ostriti kame nad tudjim vratovima i vikati, „pali“, sada treba ziveti sa tim. Zato nemoj svirati kurcu za jeftine pare, i , leba ti, ne seri.

 22. Никола,

  сад говорим озбиљо!

  Не знам колико гласова могу скупити по комшилуку за екологе, али сам свјестан свога утицаја преко Фронтала, тако да ти обећавам да ћу до краја кампање радити за нашу идеју.

  Говорим озбиљно!

  Симо П. Ороз с.р.

  1. Za tebe, opanak, i babun iz djungle je gospodin. Ostajem ovde, sa „sofisticiranim“ drustvom, cisto zbog raznolikosti stavova.

 23. Nikola,šta misliš o paroli:
  – ROD ZNA!
  Kao ekološka sigurna budućnost a realno kao režim i Putin garantuješ sigurnost samo za Simu,točkicu i one sa kojima si ovce čuvao.

  Ili npr:
  ZRELO JE!
  Kao vrijeme je za promjene a siguran si da će režim kupiti izbore,sa svakim glasom više imaš jaču zaštitu kao trabant stranka u bezumnoj diktaturi koja slijedi.
  Ubistvo Davida Dragičevića biće smiješno kada režim pođe praviti auto bombe ko’ kobasice po uzoru na maloumničku Srbiju naprednjaka zeissa.

  1. Specijalno za male maturante! Analiziraj sledeću rečenicu, odredi vrste i službu reči u rečenici:
   „Kao vrijeme je za promjene a siguran si da će režim kupiti izbore,sa svakim glasom više imaš jaču zaštitu kao trabant stranka u bezumnoj diktaturi koja slijedi“.
   Sedi mladene, jedan.

  2. Ja mislim da frontal cita sofisticiranija raja koja nije podlozna balijskom trolanju. Dzaba tupis tastaturu, idi na bn portal tamo ces imati vise uspjeha.

 24. Гдје сте братијо?

  Немојте да серете на овом посту о национализму.

  Серуцкају мало Симо и тачкица о познанству и разговорима, можда их стварно знам, можда су са мном некад, или ових дана пили кафу?????????????

  Ако тачкица каже да „су они“ разговарали са мном, можда неко и јесте, ових дана сам био са педесетак политичара,пар јаких, претежно нејаких,неких катастрофално нејаких, неких……… о чојству не бих, знате да о другим никад не пишем и не говорим лоше.

  Једног сам јутрос варалицу и људску гњиду „напарадао“, повукао се као џукела, што и јесте битанга, мајку му прелетачевићку јебем.

  Одмах да кажем да ми је ових дана са посланицама било најбоље,пили смо кафу, ја понеку шљиву, фино смо се пар пута исмијали.

  Било је баш „масне приче“, толико масне, да сам се ја овако прост пријатно иненадио колико фино лају, мајку им курву јебем, наравно, ово ја према њима искрено, из љубави, баш како срце ЧИСТО КАО СУНЦЕ ЖАРКО може пожелити драгим особама, посебно дамама..

  Теби Јасе хвала за онај линк са Дамиром, ако ти није добра зајебанција „еколошка зубна полиција“ коју сам лупио у секунди, јер смо се ја и Дамир видјели пет минута у мом повратку са пута, исцрпљујућег пута по невјероватним врућинама на коме сам био данима, зато сам био онако уморан и изгледао исцрпљен, баш толико ицрпљен да сам сутрадан завршио у Болници на инфузујама.

  Иначе, све на име ОБРАЗА И ЧАСТИ, ИДЕЈЕ И ИДЕОЛОГИЈЕ идемо на све , или ништа.

  Значи, остаје тачкице услов услова САБОРНОСТ,Лазаревић животом својим гарантује да после избора остаје при ставу да се проведе изнуђена ПРВА ПРАВА ПОСЛЕРАТНА ОБНОВА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, зато и иде тражење подршке 150-200.000 незадовољних младих људи, часних породица и апстинената, баш оних који овог пута неће због мене и зелених имати образа да гласају за друге, или да не изађу на изборе.

  Поздрав.

 25. Нађох у архиви, па сконтах да господин Лазаревић ипак свакога дана у сваком погледу све више и више напредује:

  ОДА БОТОВИМА С ДНА ПРЕХРАМБЕНОГ ЛАНЦА

  Народној срећи нема краја,
  кад власт хвале Сими Оро и Зораја.
  Приколицом свом бобу двосједу
  начинише Херцтрефа, деду.
  Низ Требевић без кочница пиче,
  а Биги им поред стазе кличе.
  Напријед браћо моја са Фронтала,
  без Додика слиједи нам педала.
  Држи, не дај, да наш Додо слети,
  по Бакиру и Босићу оплети.
  Авангардо, зелени те зову
  да љетујеш у Додином рову.
  Бацај бомбе као некад Рајко,
  чувамо те, Додо, наша мајко.
  Иде Додо опет пут Коридора,
  за њим трче и ОРАХ и ЗОРА.
  И шлепери дугиније’ боја,
  Једино је Игор изван строја.
  Ал’ Он има нове резервисте,
  који бјеже с Босићеве листе.
  Једино му празна оста каса,
  па му залуд лавеж вјерних паса.
  Џаба помоћ највећих старлета,
  већина му горе-доле шета.
  Нема даље, дошло се до краја,
  не помажу Сими ни Зораја.

  1. Шта ћи коментарисати кад си ми све лично испричао, а дијелом пута смо се и срели.

   Не желиш ваљда да фронталуку испричам како сам великом јебачу скинуо ону половњачу на језерима у Бијељини.

   Признај да си попиздио…

 26. Симо П. Ороз 20. јуна 2018. у 12:48
  Хоћете ли бити поносни када у петак читав свијет буде сазнао да сз обојица рођени на обалама Босне?

  Steta,ja sam bas bio ponosan u petak na tu dvojicu“ svjecki“ ljudi kad ovo zasjeni sve

  https://www.klix.ba/vijesti/bih/navijaci-srbije-u-becu-tokom-utakmice-srbija-svicarska-skandirali-noz-zica-srebrenica/180623033

  Krajnik, tu su svi odgovori na tvoja razmisljanja ko ih je otjerao

  1. Очито је да те твој балилук спријечава да схватиш да сам ја посљедњи Србин на овом порталу којем можеш прикачити то што си желио да ми прикачиш.

   Балијско говно, на једно нормално питање, да ли је поносно на чињеницу да читав свијет гледа двобој Сарајлије и Зеничанина, умјесто да каже да јесте, из неразумљивог разлога Сими Орозу качи Сребреницу.

   Па ко му неби јебао балијску матер!?

 27. Очито је да те твој балилук спријечава да схватиш да сам ја посљедњи Србин на овом порталу којем можеш прикачити то што си желио да ми прикачиш.

  Nista ja tebi ne kacim.Procitaj sta sam napisao,ljepo sam rekao da sam ponosan al da takve stvari zasjenjuju sve ostalo.

  To o govnima i baliluku necu komentarisati..sam sebe predstavljas kao najvece govno ovdje a onda bi se vadio.

  Nego,sjecas se one…popusimi ukrali biciklo…

 28. Стварно Јасмине, нема смисла, добро препуцавање,почело свјетско првенство, али постављање оног линка уз подли коментар намијењен српском народу,, врло ниско, поготово то нема везе са темом поста, нити има смисла због мене.

  Знаш добро за шта се борим, мислим да не заслужује ни тема поста, нити писац овог текста таква срања.

  Тема је баш за једну културну и аналитичку расправу, управо како овдје неко написа, „на Фронталу су софистисирани коментатори“,то ти и такви на неким другим мјестима, на другим темама,зато немој молим те више, пусти……..

  1. Rekao sam da Frontal cita sofisticirana raja a ne da su na Frontalu sofisticirani komentatori. Razlika je ogromna. Ovo drugo ne bih se usudio reci. Mozda, sofisticirani manipulatori, gdje bih i tebe svrstao.

  2. raja (tur. iz arap.: stado; podanici), u Turskom Carstvu, naziv za seljake obvezane na feud. davanja, os. za kršćane, pripadnike pokorenih naroda.
   sofisticiran (kasnolat. iz grč.) 1. Istančan, tankoćutan; profinjen, suptilan (katkad na granici neprirodnosti; 2. Usavršen najnovijim tehničkim dostignućima.
   Niti si sofisticiran, a verovatno nisi ni raja.Gde ti sebe vidis, dandaro palanacka?Ja te, naravno,gledam kao budalu, i nabijem te na (figurativni) Crven Ban, uz savet da izvadis struk praziluka iz guzice.

 29. Тачкице,

  погрешно сам написао, али стоји моја констатација да нема мјеста на оваквим темама коментарисати сасвим друге ствари, све да би се обесмислила свака прича, што је нажалост правило-задатак ботова, нешто што је урађено у пар наврата и на овом посту.

  Твоје је право да мислиш о било коме шта хоћеш, само би било коректно кад већ коментаришеш о некоме ко се именом и презименом потписује, да и ти ставиш своје име испод коментара.

  Што се тиче зеиса, не знам гдје се ти нађе у овој причи, али свакако да би могао нешто одговорити на мој коментар на другом посту, тамо сам те поменуо у склопу теме и твог тенденциозног коментара, наравно, ни случајно не вријеђајући те лично ни на који начин, чак ни прикривено.

  Иначе, више си ти зеисе за фундаменталистичке Слободне босне, тамо се већ дуго води расистичка прича по питању српског народа.

  Поздрав

 30. апостроф 25. јуна 2018. у 12:43
  Стварно Јасмине, нема смисла, добро препуцавање,почело свјетско првенство, али постављање оног линка уз подли коментар намијењен српском народу,, врло ниско, поготово то нема везе са темом поста, нити има смисла због мене.

  Ja to mrzioc Srpskog naroda???

  Bogami Nikola ode ti u provaliju.Koji bre podli komentar?Tvoj mentor je skrenuo sa teme pocevsi srati o protjerivanju sveckih ljudi ,ja mu odgovorio da sam ponosan na njih ali ne i na navijace koji navijaju noz zica srebrenica.

  jasse 23. јуна 2018. у 14:21
  Симо П. Ороз 20. јуна 2018. у 12:48
  Хоћете ли бити поносни када у петак читав свијет буде сазнао да сз обојица рођени на обалама Босне?

  Steta,ja sam bas bio ponosan u petak na tu dvojicu“ svjecki“ ljudi kad ovo zasjeni sve

  Ti si samo Nikola Lazarevic predsjednik partije jednog lica(ekoloske) nisi nikakav Srpski narod jebo te onaj koji te nagovara na takv e komentare.Ti pises da nisi nacionalist,Nravno da nisi.Sa Srpskim nacionalistima nemam problema .Ti se pretvaras u nesto gore.Ti koristis nacionalizam za ostvarenje svojih ciljeva,ko nas predsjednik.Aferim

 31. Kad sam vec kod te teme niti je Predsjednik nacionalist niti je Covic ustasa,naravno da nisu.nije ni Nikola naconalist.

  Njiha dvojica,Nokola,su gore…od toga oni koriste nacionalizam u pogresne svrhe.Zelis li po tu cjenu uci u Narodnu Skupstinu?

  Izvoli..

  Ali budi spreman na kritike.

  Nevezano za temu ali ipak cu napisati,jucer sam dao svoj doprinos u Munchenu pokretu Pravda za Davida.

  Na jednoj strani smo Mi na drugoj Oni.Sam odluci gdje ces se svrstati…

 32. Немере ми “антифшистинче“ опростити што сам му (из партизанских извора за приједорску бригаду) јасно даказао је само 0,6% његових дало живот у борби против фашизма, а православних преко 98%.

  И оно се нашло да трабуња ко је националиста, ко усташа, а ко антифашиста.

  1. OOO vid ga kako odmah reaguje.Ohani malo sad je drugo vrijeme,sad je moderno biti stradalnik na Blajburgu..Evo javno kazem 99,4 posto Bosnjaka je stradalo na Blajburgu.Politicki reflex.I ne seri vise, licno predsjednik utvrdio i odobrio

 33. Богами Јасмине касно је, већ се мало попило, док је оволико лупетања и штампарских грешака.

  Увијек сам знао да си добар човјек, не може бити лош човјек који понекад коју цугне, јебем ли га,мени је историја то потврдила много пута.

  Видиш, тема јесте везана за овај несрећан случај и политизацију од стране оба блока, зато сам те и критиковао, шта се ти палиш на Симине зајебанције око спорта на овој теми.

  Држи се ти теме и Ниџе, ја сам човјек идеје, програма и компромиса, управо због општег добра и што је најважније, сигурно чиста образа.

  Зато те молим, не сврставај ме нигдје, мада, нормално је да сам у овом случају ЗА ПРАВДУ, односно уз породицу Давида Драгићевића и уз његове пријатеље, па то сам јавно рекао и написао одмах после првих протеста, то сам потврдио и у овој колумни, зар може дикректније бити, па да опет неко почне да сумња у СТАВ Николе Лазаревића?

  У другим сврставањима, сврстајте се ви БОРЦИ ЗА ПРАВДУ уз Николу Лазаревића и зелене.
  Ја сам у мојој часној намјери, свјестан последица, прихватио да ме у јавности нападају, све у покушају дискредитације ове авангардне приче, тако је и овдје, гдје ме често нападају, зар није тако?

  Вријеме је да ви који причате о правди, подржите Николу Лазаревића, човјека који има муда, искуство и велико знање, онога ко сигурно доноси владавину права и позитивну стваралачку енергију, управо оно што траже стотине хиљада незадовољних грађана, међу којим је огроман број у групи ПРАВДА ЗА ДАВИДА.

  Од мене тренутно бољег и часнијег немате, као што немате ни боље партије и њене идеје.

  Ако имате бољег од мене, само нека крене, од мене ће чим докаже да није политикант, него да има идеју и да за њу живи, имати подршку.

  Наравно, да то докаже, за ове изборе је касно, али зато нека навали, јер никад није касно, зар не?

  Значи, за ове изборе су вам са ОБРАЗОМ И ВИЗИЈОМ остали само авангардни зелени,људи који доказано, од првог дана оснивања(преко осам година)нису одустали од своје идеје и програма

  У супротном, џаба су, сте кречили,неће бити позитивних посљедица,погријешићете, управо као што су урадили-погријешили многи млади и добронамјерни старији људи у великим демонстрацијама у Федерацији прије пар година.

  Ти искрени људи су тражили промјене које је на разне начине политика и удба сјебала, све убацујући и њихове редове своје људе, да су на крају демонстрације изгубиле смисао, а на следећим изборима су они против којих су демонстрирали добили још више гласова, него што су имали прије демонстрација, зар није тако?

  Поштено је признати да оволико незадовољних грађана не тражи само истину о смрти Давида Драгићевића, него је из њих избило незадовољство стањем у друштву и условима живота, значи, траже промјене.

  Због тога ја искрено не видим осим зелених, ни једне партије у оба блока, партије која има образа изаћи пред те незадовољне и тражити им подршку на јесењим изборима.

  1. “Видиш, тема јесте везана за овај несрећан случај и политизацију од стране оба блока, зато сам те и критиковао, шта се ти палиш на Симине зајебанције око спорта на овој теми.“

   Нису ово зајебанције, ово су врло озбиљне ствари.

   У Сарајеву ће те као Србина уздизати само ако си као Јован Дивјак, Мирко Пејановић, или ако си негдје успјешан у свијету па сарајстанци дио тог успјеха желе приpiсати себи. А воле што ниси у Сарајеву.

   Када само проговориш нешто што чаршијанерима смета, нема везе што си читав рат био у Сарајеву, што то што си рекао није ни 1% онога што би требало рећи, доживјећеш пљување и вријеђање као што се то десило Ненаду Величковићу, Вуку Бачановићу, Марку Вешовићу …

 34. Јасно је то Симо свакоме, па и Јасмину.

  Ево ја зелени,рођен на кућној нумери број један у Сарајеву, па ако кажем да сам Србин, макар то било само рођењем и убјеђењем, већ сам националиста, такво вријеме, шта да се ради?

  Да је среће, оваквог човјека би подржавали сви, посебно у Федерацију, написао сам искрене ријечи, поруку нашим предратним муслиманима,све као одговор ЗЕИСУ на посту „шта сикћеш змијо безуба“

  Ја овдје Јасмина само упозорих да на овој теми не поставља онакве линкове, макар се и о спорту радило, стварно нема смисла, има се о чему овдје коментарисати без тих срања.

  Ја, баш ме интересује, слажеш ли се ти са мојим прошлим коментаром?

 35. Zato svi pljujte na drugacije sa sela I iza bora kao ova obrijana picketina,Cimo. Ne sme taj vise u varos, nego samo proviruje iza bukve da se uveri dokle je stigla civilizacija. Cimo voli da sere o drugima zato sto je potrosena drndara seljacka koju vise ni u krcmi niko ne jebe. Uhvati se za ruku sa ovom sljamarom sa numero 1 ,Sarajevo 071 I veselo odskakucite u sumarak. Poruka : pederima nema leka, ne pomaze apoteka.

 36. Не млати ЗЕИСЕ, овај ти је коментар стварно без везе, нешто као кад мој Јасмин мало попије, помислих како лупаш и штампарских грешака имаш, да си он.

  Иначе, имају овдје ботови који годинама туђе коментаре прате и архивирају, они те лако могу открити, зар не?