Никола Лазаревић: Благо нама

Требао сам данас да пишем о добрим порукама партије којој срцем и душом припадам. Требао сам да поручим, колико год то било политиканство, да Република Српска има шансу да се економси опорави и за рекордно кратко вријеме еколошки очисти. Требао сам… Не, послије ове младе српске примадоне, послије њених, нормално, родољубивих ријечи ни камен неби […]

уторак, 21 августа, 2012 / 06:43

Требао сам данас да пишем о добрим порукама партије којој срцем и душом припадам.

Требао сам да поручим, колико год то било политиканство, да Република Српска има шансу да се економси опорави и за рекордно кратко вријеме еколошки очисти.

Требао сам…

Не, послије ове младе српске примадоне, послије њених, нормално, родољубивих ријечи ни камен неби требао бити равнодушан. Не знам Весну Веизовић лично, а невјероватно колико се знамо.

На "Преображеније", на лаганом викенду, уз посну храну и по које пиво ("Боже нам опрости") нисам хтио, али из поштовања слушао сам младе српске политичаре, слушао сам и старог комунистичко-српског министра који је као случајно залутао у наше друштво.

Људи, дефинитивно смо се национално освијестили. Било би ми довољно да сам ово данас чуо и да сам сигуран да "Српска" мирно плови у педесете године овог вијека.

Било је вријеме да нешто напишем како би се огласио који дан пред изборе. Задовољан даном у повратку кући отварам "Фронтал" да видим вијести и мало прођем кроз писанија људи који имају храбрости да нешто напишу, свјесно очекујући ове дежурне лицемјере из разних партија да им то све саспу у грло.

Тамо ме дочека ово наше чедо и све моје економско-еколошке приче падоше у заборав од позитивног бола који сам осјетио кроз ову Веснину поучну колумну. Сад ће бити опет, али уз неку другу поруку како сам монархиста. Наравно да јесам, па шта?

"Да би знао гдје идеш, мораш знати ко си и одакле си", одавно је позната јеврејска пословица. Није вишка да да нам то, бар сваких петнаест дана, саспе неко у зубе, много брзо заборављамо, зато благо нама кад имамо овакве младе даме да се не заборави.

Ово ми баш не иде у прилог, јер ови наши гробари свега живог једва ће дочекати да оду великом вођи у канцеларије (мислим на ове који нису наши), да ме оцинкају како сам против интеграција као да они ово не читају.

Имају они своје шпије које читају оба писма, тако да им ове наше партијске шпије сигурно не требају. Сигурно ће ме оптужити да не волим наше комшије и не зато него од срца "БАЈРАМ ШЕРИФ МУБАРЕК ОЛСУН".

Можда ће ме оптужити да волим РУСИЈУ, па наравно да је волим као и сваки Србин.

Оптужиће ме да сам против ЕУ, наравно да неће бити у праву.

Како да мрзим и не поштујем монархије као што су Велика Британија, Норвешка, Данска, Шведска и многе друге, како да не поштујем Француску, Њемачку и многе друге републике Европе (волио би да су монархије) кад педесет пута боље живе од истих природних ресурса које ми имамо?

Наш народ каже "ТАМО ИМА РЕДА" као да код нас не може бити?!

Како да не поштујем тако уређене државе?

Како да не поштујем еколошке партије у ЕУ кад су задњих 20 година препородиле привреду и довели животну средину у тим земљама до савршенства?

Како да их не поштујем кад се и данас истом снагом боре да то побољшају или бар да сачувају стечено ?

Како да их не поштујем кад они искрено желе да ми у РС почнемо да радимо и понашамо се као сав нормалан свијет?

Како да не поштујем земље које су сачувале своје воде, шуме и земљиште ?

Како да било којег пријатеља у свијету не поштујемо кад је то највеће благо које можемо имати ?

Како да кажем било шта а да се не увриједи неко?

Зато, уз дужно поштовање према свима, благо нама док овако јасно мисле наше даме, сигурно ће са њима наша дјеца знати гдје иду !Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *