Никола Дабић: Срдачан поздрав из Републике Српске за Шејлу Камерић

Пошто ја напросто обожавам разоткривати лажне умјетнике који су каријеру направили на рачун медиокритетских лажи и извртања историјских чињеница, причаћу мало о Шејли Камерић и њеним устима пуним ријечи као што су "опсада", "агресија" и наравно неизбјежни шлаг на торту – "геноцид".

уторак, 13 априла, 2021 / 19:05

Дакако, сви знамо да се политичка савремена умјетност у БиХ па и Републици Српској састоји претежно од пљувања по Србима, без обзира да ли то раде домаћи издајници или федерацијски манипулатори.

Поставља се оно вјечито питање домаћим умјетницима, да ли ћемо поред радова који "чисте своје двориште" икада видјети неки рад о српској страни историје или да не кажем, српском страдању? Па с обзиром да је веома тешко бити Србин, и да то не може свако (поготово слабашни и бојажљиви људи), ја стварно не очекујем позитиван одговор.

(На фотографији испод рад Раденка Милака.)

У радовима Шејле као и њеним изјавама, константно се говори о агресији на Сарајево, геноциду и оном општем наративу Срба као покретача рата из чистог мира. Па да овим питем напишем неколико занимљивих чињеница које Шејла уз њене остале колеге умјетнике упорно занемарује.

Драга Шејла, сукоби у Сарајеву јесу започети агресијом, али агресијом муслиманских терористичких формација и криминалаца. Ви сте из Сарајева, требали би знати за то. Требали би знати рецимо за веома ране муслиманске провокације према Србима које су се дешавале у Вашем родном граду.

Паравојна и терористичка формација "Патриотска лига", која је са зеленим береткама и осталим криминалним миљеом Сарајева започела рат, основана је читаву једну годину и два мјесеца прије оснивања Војске Републике Српске. Поприлично дуг период зар не? Некако ми је то предуг период без војске за некога ко је извршио агресију на "БиХ", па и на Сарајево.

Требали би исто тако знати о убиству српског свата у центру Сарајева, од стране припадника тих истих зелених беретки, који су по највјероватније налогу самог врха муслиманске владе извршили убиство човјека, Србина који се женио тај дан. Тај гнусни акт је муслиманска телевизија преносила као акт херојства и убиства "четника". Исте ноћи Срби су поставили барикаде по својим насељима у Сарајеву, са разлогом, да их банде терориста не би нападале. Да ли је то та окупација о којој лажете свијет?

Да ли говорите свијету о масакру у Добровољачкој улици у Сарајеву, гдје су ти исти терористи побили младиће из тад једине легитимне војске ЈНА свега мјесец дана послије убијања српског свата? Да ли говорите кроз своје радове и интервјуе и објаве о "Шевама" који су снајперима пуцали по српској дјеци Грбавице на игралиштима, који су убили најпознатији љубавни пар, Бошка и Адмиру јер су хтјели побјећи према српској страни града?

Како Сарајево може бити под опсадом ако Срби држе пола града? Ако се ровови налазе по улицама и ако и муслиманске снаге гранатирају српске дијелове града? Не разумијем, молим Вас појасните ми? Зашто не говорите о тим истим паравојним формацијама намјерно смјештеним по школама и обдаништима, сврставајући их у легитимне војне циљеве, иако је УН прогласио Сарајево зштићеном зоном? Зашто не причате о гранатирању Грбавице, Враца или Илиџе? Па вјероватно јер би са тим пао мит о једностраном гранатирању Сарајева, а самим тим и ткз. опсаде.

И дан данас по Грбавици и осталим мјестима стоје ожиљци гранатирања са муслиманских положаја, али муслиманска влада неће да обоји њих у црвену боју као што је то урадила са онима од Војске Републике Српске па да се туристи фоткају крај њих, као што ни Ви нећете да причате о чињеницама јер сте каријеру изградили на лажима и митовима Ваших терориста из Сарајева.

Дакле, ем што ширите лаж да је Сарајево било под опсадом, ем што не говорите зашто УН није завршио посао до краја када је прогласио Сарајево за заштићену зону, зашто нису све војске избачене из града па да ратују на другим мјестима гдје је мања концентрација цивила, или да се цивили пусте из града да не страдају од војних операција. Али сви знамо да то не би донијело страну интервенцију.

Могу писати до сутра о муслиманско-терористичким лажима које квази умјетници као што сте Ви претапају у умјетничка дјела и шире митоманију по западу генерацији која је одрасла на СИ ЕН ЕН-у. Али можете бар некад написати ко је покренуо и изазвао сукобе у Сарајеву, и због кога је настао егзодус од око 120 000 Срба из Сарајева и због чега их данас живи свега 3% и због чега су у Сарајеву Срби више страдали 90-тих него у Другом свјетском рату.

Ето, надам се да сам Вам дао много материјала за будуће умјетничке радове и фејсбук објаве, уз поштовање за све невине жртве Сарајева.

Срдачан поздрав из Републике Српске!