Нико као ми

"Ево рееееешееееењаааа!" . Тако је грмио Радован Трећи. Имам и ја рјешење. Стварно. Емпиријски доказано. Успјешно. Пише: Милко Грмуша Савремено доба карактерише слобода људи да рјешавају тако неке глобалне ствари. Паметни људи неки, човјече. Све знају. Кинеске, руске, њемачке, британске и америчке тајне службе шпијунирају их даноноћно како би покупили неко зрно са те њихове […]

недеља, 14 марта, 2010 / 11:56

"Ево рееееешееееењаааа!" . Тако је грмио Радован Трећи. Имам и ја рјешење. Стварно. Емпиријски доказано. Успјешно.

Пише: Милко Грмуша

Савремено доба карактерише слобода људи да рјешавају тако неке глобалне ствари. Паметни људи неки, човјече. Све знају. Кинеске, руске, њемачке, британске и америчке тајне службе шпијунирају их даноноћно како би покупили неко зрно са те њихове каменчине мудрости. Погађате, а није тешко ни погодити, да су најпаметнији међу тим паметнима управо овдје код нас, у Републици Српској.

Каква власт, таква опозиција

Нико нема што ми имадемо. Наша власт је најпаметнија власт на свијету. Није се проблем ни појавио, они га већ ријешили. Нема проблема за нашу власт. Све она може. И у алхемију се разумије, па од старог гвожђа прави злато. Сви се утртају кад чују за нашу власт, јер са њом нема зезања. Наша власт је стабилна. Наша власт је постојана. Наша власт је детерминисана. И наша власт је опредјељена.

Наша опозиција је најактивнија опозиција на свијету. И не чуди-уз тако бриљантну власт, каква другачија и опозиција да јој буде. Наша опозиција помјера границе креативности, јер у тренутној перцепцији за коју је људски ум способан нема мјеста бољем од оног што је наша власт већ створила. Стога наша опозиција иде корак даље-она унапређује људско поимање доброга и лијепога, да не речем поштенога, и креира потпуно нову димензију ових појмова. Квалитативно прогресивну и синонимно напредну. И очигледну.

Небески народ – небеска држава

Наши људи, наш народ, наши грађани. Зар је потребно било шта да кажем о њима? Генијални, најгенијалнији. Реците им само неку научну дисциплину, неку политичку комбинацију, дајте им неку Да Винчијеву слику – све разумију истог секунда. Све. Наши људи, народ и грађани су небески, задојени етеричном мудрошћу, те стога је у њима синтетизована сва мудрост одаслана са овог, а богами и оног свијета.

И какво онда може да буде моје рјешење, како нешто могу да понудим на разматрање оваквим интелектуалним нашим громадама? Заправо, то рјешење и није интелектуалног карактера. О да, свјестан сам ја да ту немам шта нашима да понудим. Ту ја ћутим и слушам.

Разрјешење

Фокусирао сам на то да свој независни глас одашиљем у правцу схватања да наши људи, народ и грађани, у тим данима кад су незапослени и немају материјалних богастава којих су се, као дубоко продуховљена бића ратосиљали, немају уопште ни потребе да та своја а горе већ наведена бриљантна својства злоупотребљавају и покушају да остваре ту западну подметачину профитом названу.

Не, драги моји наши, ви сте већ самоостварени. Сједите ту покрај компјутера са интернет прикључком, збавите и веб камеру, и сликајте се. Мислим, гре`ота би била да не останете овјековјечени, да и будуће генерације, јел да, добију шансу да вас виде. А каква је то слика! То је човјек, то је жена, наши као симбол надолазећег доба.

Мислим, око нас надолазећег, нама је већ поодавно надишло.Оставите одговор

Нико као ми

"Ево рееееешееееењаааа!" . Тако је грмио Радован Трећи. Имам и ја рјешење. Стварно. Емпиријски доказано. Успјешно.

субота, 12 децембра, 2009 / 07:32

"Ево рееееешееееењаааа!" . Тако је грмио Радован Трећи. Имам и ја рјешење. Стварно. Емпиријски доказано. Успјешно. Continue reading "Нико као ми"Оставите одговор